American Hellenic Hull: Από την Κύπρο καλύπτουμε έναν ολόκληρο κόσμο πλοίων

American Hellenic Hull

Η American Hellenic Hull στο Συνέδριο Ναυτιλιακή Κύπρος 2017: «Από την Κύπρο καλύπτουμε έναν ολόκληρο κόσμο πλοίων»

• Η American Hellenic Hull Insurance (AHHIC) ήταν βασικός υποστηρικτής του Συνεδρίου “Ναυτιλιακή Κύπρος 2017”
• Η AHHIC ήταν Χρυσός Χορηγός του Συνεδρίου και υποστήριξε την επίσημη δεξίωση υποδοχής
• Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Διευθύνων Σύμβουλος παρουσίασαν την εταιρεία και τις υπηρεσίες της σε εκατοντάδες κορυφαία στελέχη της ναυτιλίας από όλο τον κόσμο
Η American Hellenic Hull Insurance Company (AHHIC) ήταν ένας από τους κορυφαίους συμμετέχοντες στη διεθνή έκθεση “Ναυτιλιακή Κύπρος 2017”, που πραγματοποιήθηκε από τις 8-11 Οκτωβρίου 2017 στη Λεμεσό. Κάθε δύο χρόνια το διεθνές συνέδριο και η έκθεση προσελκύουν υψηλό επίπεδο επισκεπτών, όχι μόνο από την τοπική ναυτιλιακή κοινότητα στην Κύπρο αλλά και από την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία. Φέτος η American Hellenic ήταν Χρυσός Χορηγός του συνεδρίου, εκ των χορηγών της επίσημης δεξίωσης υποδοχής καθώς και εκθέτης.
Η Ναυτιλιακή Κύπρος, θεσμοθετήθηκε το 1989 και εξελίχθηκε σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη ναυτιλιακή εκδήλωση που διοργανώνεται από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και την Κυπριακή Ένωση Εφοπλιστών.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε επίσημα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος υπογράμμισε το κύρος της εκδήλωσης και τη σημασία της για την κυπριακή οικονομία. Εκτός από το συνέδριο, στο οποίο μετέχουν ομιλητές διεθνούς κύρους, η έκθεση αποτελεί για τις ηγέτιδες εταιρείες μια πλατφόρμα προώθησής τους σε περισσότερα από 850 ανώτατα στελέχη από όλο τον πλανήτη. Η φετινή εκδήλωση ήταν κατά κοινή ομολογία- η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη στην ιστορία.
Ο CEO της American Hellenic, κ. Ηλίας Τσακίρης δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε το θεσμό του Συνεδρίου και της Έκθεσης «Ναυτιλιακή Κύπρος 2017» . Ο θεσμός έχει εξελιχθεί σε σημαντικό γεγονός στο διεθνές ναυτιλιακό ημερολόγιο και η πλήρης ναυτιλιακή υποδομή της Κύπρου αποτελεί ανεκτίμητο πλεονέκτημα για την Ευρώπη και τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα».

Η AHHIC προβλήθηκε με την επιγραμματική φράση: ‘Από την Κύπρο καλύπτουμε έναν ολόκληρο κόσμο πλοίων’. «Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η εταιρεία μας εξελίχθηκε σε παγκόσμιο πάροχο ναυτασφάλισης, ο οποίος εξυπηρετεί έναν μεγάλο στόλο κορυφαίων εφοπλιστών από αρκετές ηπείρους», ανέφερε ο κ. Τσακίρης και πρόσθεσε: «Αλλά υπογραμμίζουμε, επίσης, τη σημασία της χώρας μας, της Κύπρου. Η κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία είναι δυναμική, επιδεικνύει επαγγελματισμό και αναπτύσσεται καθημερινά. Είναι μια φιλόξενη χώρα για επιχειρήσεις, υπηρεσίες και ταλέντο».

AMERICAN HELLENIC HULL INSURANCE COMPANY LTD. Η American Hellenic Hull είναι ιδιωτική ναυτασφαλιστική εταιρεία, η οποία καλύπτει κινδύνους Σκάφους & Μηχανής. Ανήκει κατά 100% και υποστηρίζεται οικονομικά από το American P&I Club, ενώ αποκλειστική διαχειρίστριά της είναι η Hellenic Hull Management (HMA) Limited. Η εταιρεία είναι εγγεγραμμένη και εδρεύει στη Λεμεσό (Κύπρος), με γραφεία, επίσης, σε Πειραιά, Νέα Υόρκη, Χιούστον, Λονδίνο, Σαγκάη και Χονγκ Κονγκ. Οι δραστηριότητές της ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου 2016. Η American Hellenic Hull είναι η πρώτη ναυτασφαλιστική εταιρεία η οποία αδειοδοτήθηκε στην Κύπρο υπό τις απαιτήσεις του καθεστώτος Φερεγγυότητα II (Solvency II). Σύμφωνα με αυτό, η απαίτηση κεφαλαίου φερεγγυότητας ορίζεται ως το οικονομικό κεφάλαιο που πρέπει να διαθέτουν οι ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές επιχειρήσεις ώστε να εξασφαλισθεί ότι η πτώχευση θα επέρχεται το πολύ μια φορά στις 200 περιπτώσεις ή, εναλλακτικά, ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα εξακολουθήσουν να είναι σε θέση, με πιθανότητα τουλάχιστον 99,5%, να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους προς τους αντισυμβαλλομένους και τους δικαιούχους για τους επόμενους 12 μήνες.  Η American Hellenic πέρασε με επιτυχία όλα τα επιπρόσθετα χρηματοοικονομικά και λειτουργικά στρες τεστς που απαιτούνται από το καθεστώς του Solvency II και κατέχει οικονομικό κεφάλαιο για να ανταποκριθεί στις αναμενόμενες υποχρεώσεις της προς τους αντισυμβαλλομένους και τους δικαιούχους για τους επόμενους 36 μήνες, εξασφαλίζοντας έτσι ένα τριπλό επίπεδο προστασίας στους ασφαλισμένους της.

ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΙΙ

Η Φερεγγυότητα ΙΙ αποτελεί το νέο ενιαίο πλαίσιο λειτουργίας και εποπτείας των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ενιαίο Οικονομικό Χώρο, με σκοπό την ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών. Η «τρίτη γενιά» Ασφαλιστικών Οδηγιών καθιέρωσε το «ευρωπαϊκό διαβατήριο» (ενιαία άδεια) για τις ασφαλιστικές εταιρείες ώστε να λειτουργούν σε όλα τα κράτη μέλη. Η οδηγία Φερεγγυότητα II είναι μια θεμελιώδης αναθεώρηση του καθεστώτος κεφαλαιακής επάρκειας στον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο. Καθιερώνεται -σε επίπεδο ΕΕ- ένα αναθεωρημένο σύνολο ευρέων κεφαλαιακών απαιτήσεων και προτύπων διαχείρισης κινδύνου, το οποίο αντικατέστησε τις προηγούμενες απαιτήσεις φερεγγυότητας. Το Solvency II έχει ως στόχο να επιτευχθεί η συνοχή σε όλη την Ευρώπη και περιλαμβάνει τις ακόλουθες βασικές ιδέες: συνέπεια ισολογισμών με τις συνθήκες αγοράς, κεφαλαιακές απαιτήσεις φερεγγυότητας, εκτίμηση ίδιου κινδύνου και φερεγγυότητας, ευθύνη Διοικητικού Συμβουλίου, εποπτικός έλεγχος.