Χωρίς πλοίο έμεινε η γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη

Saos Ferries, Σαμοθράκη

Παροπλισμένα λόγω μηχανικής βλάβης τα δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία που εξυπηρετούν τον νησί.

Από χθές στο δρομολόγιο Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη  μόνο ένα ταχύπλοο για τους επιβάτες και ένα ναυλωμένο από την Θάσο οχηματαγωγό για τα οχήματα.

Χθές το rthess.gr έγραφε: “Double” στην κακοτυχία για την Σαμοθράκη! Καταγγελίες και αγανάκτηση από τουρίστες  που εγκλωβίστηκαν στο νησί και δεν μπορούν να φύγουν!
Σε ακτοπλοϊκή καραντίνα το νησί, λόγω  βλάβης και  στα δύο οχηματαγωγά πλοία ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ.
Το ΣΑΟΣ ΙΙ παρουσίασε βλάβη χθές. Το ΣΑΟΝΗΣΟΣ φέρεται να  είναι παροπλισμένο εδώ και 10 ημέρες και πάλι  λόγω βλάβης.
Όταν φτάσαμε χθες στο λιμάνι τους είπαν πως το πλοίο δεν θα φύγει Δεν είχαμε καμία ενημέρωση, καταγγέλλει στο ΡΘ εγκλωβισμένος παραθεριστής.

Η εταιρεία  Saos Ferries ναύλωσε το οχηματαγωγό ΑΝΑΞ, για την μεταφορά αυτοκινήτων και φορτηγών στην Αλεξανδρούπολη.
Για τους επιβάτες πραγματοποιούνται  έκτακτα δρομολόγια με το ταχύπλοο Ζέφυρος.

Χωρίστηκαν οικογένειες…Κι εμείς φεύγουμε σε λίγη ώρα αλλά αφήνουμε τα αυτοκίνητά μας πίσω, υποστήριξε στο ΡΘ ο  αγανακτισμένος επιβάτης..

Πρόβλημα προκλήθηκε και με την τροφοδοσία της αγοράς.
Φορτηγά περιμένουν φορτωμένα στην Αλεξανδρούπολη για να περάσουν απέναντι, καταγγέλλουν στο ΡΘ επιχειρηματίες του νησιού.

Με την ναύλωση του οχηματαγωγού από σήμερα η κατάσταση ομαλοποιείται.

Είμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο ναυτιλίας  και την πλοιοκτήτρια, δήλωσε στο ΡΘ ο πρόεδρος των επαγγελματιών του νησιού Γ. Γλύνιας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ:

Στην ανακοίνωσή της η  SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι ναύλωσε το οχηματαγωγό πλοίο ΑΝΑΞ προκειμένου να εκτελέσει έκτακτα δρομολόγια προς και από την Σαμοθράκη την Τετάρτη 7/8/2019 για την μεταφορά των οχημάτων.
Παράλληλα η εταιρεία έχει υποβάλλει αίτημα εκτέλεσης έκτακτων δρομολογίων του ΕΓ-ΔΡ ΖΕΦΥΡΟΣ για την μεταφορά των επιβατών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι γίνεται προσπάθεια ολοκλήρωσης των επιθεωρήσεων του ΕΓ-ΟΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ προκειμένου να δρομολογηθεί εντός της ημέρας με αναχώρηση από την Αλεξανδρούπολη γύρω στις 20:00 και άμεση επιστροφή από Σαμοθράκη γύρω στις 23:00.

Παρακαλούνται οι επιβάτες να επικοινωνούν με τα κεντρικά πρακτορεία Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που έχει προκληθεί, καταλήγει η ανακοίνωση.

rthess.gr