ΒLUE STAR DELOS και BLUE STAR PATMOS έβαλαν πλώρη για την Ελλάδα

blue star delos

Καθελκύστηκε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, το πρώτο από τα δύο νέα πλοία του Ομίλου Attica Group.  Πρόκειται για το πλοίο BLUE STAR DELOS το οποίο θα δρομολογηθεί στις γραμμές των Κυκλάδων το καλοκαίρι του 2011 όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία.  Σημειώνεται ότι η καθέλκυση πραγματοποιήθηκε  στα Ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. Ltd της Κορέας.

Όπως έγινε γνωστό, το BLUE STAR DELOS είναι ένα υπερσύγχρονο πλοίο, ταχύτητας 26 μιλίων, μήκους 145,9 μέτρων, πλάτους 23,2 μέτρων, χωρητικότητας 2.400 επιβατών, διαθέτει 32 καμπίνες για επιβάτες (122 κλίνες) και έχει χώρο για 427 ΙΧ ή για 57 10μετρα φορτηγά αυτοκίνητα και 148 ΙΧ.

Το πλοίο θα διαθέτει άνετους κοινόχρηστους χώρους επιβατών και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να προσφέρει ένα πολυτελές ταξίδι όλο το χρόνο, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επίσης, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς στα ίδια ναυπηγεία η ναυπήγηση και του δεύτερου πλοίου, του BLUE STAR PATMOS, το οποίο θα είναι έτοιμο προς δρομολόγηση στις γραμμές της ακτοπλοΐας, το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία, η επένδυση αυτή, που είναι και η μοναδική για τις ελληνικές ακτοπλοϊκές γραμμές, στοχεύει στη συνεχή προσπάθεια της Attica Group να προσφέρει μεταφορικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με σύγχρονα, καινούρια και γρήγορα πλοία και να συμβάλει, σε μία εποχή παγκόσμιας και εγχώριας οικονομικής κρίσης, στην ανάπτυξη των νησιών μας προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών τους.