Αλλαγές στα δρομολόγια των γραμμών της Κρήτης

anek lines απεργία

Αλλαγες φέρνει στα δρομολόγια των γραμμών της Κρήτης ο κορονοϊός.

Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19 και η δραματική μείωση της επιβατικής κίνησης στην ελληνική ακτοπλοΐα τις τελευταίες εβδομάδες -και ειδικά μετά τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και απαγόρευσης μετακίνησης εκτός των μόνιμων τόπων κατοικίας- οδήγησε την κοινοπραξία ΑΝΕΚ – Blue Star Ferries στην απόφαση να προχωρήσει στη μείωση του αριθμού των πλοίων (από 4 σε 3) στις γραμμές της Κρήτης και σε αλλαγές στην εκτέλεση των δρομολογίων, με τον σχεδιασμό να περιλαμβάνει, επίσης, αντικαταστάσεις καραβιών και «συνδυαστικό» δρομολόγιο μέρα παρά μέρα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, παρά την πρωτόγνωρη κρίση, που έχει προκαλέσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα σε όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, τα Χανιά και το Ηράκλειο θα συνεχίσουν να συνδέονται καθημερινά με τον Πειραιά και αντίστροφα από τα πλοία των δύο προαναφερόμενων εταιρειών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τού HANIA.news, οι ειλημμένες αποφάσεις προβλέπουν τα εξής:

1. Αντικατάσταση του πλοίου Ελυρος της ΑΝΕΚ, που το τελευταίο χρονικό διάστημα εκτελεί καθημερινά δρομολόγια στη γραμμή Χανιά – Πειραιάς, από το πλοίο Hellenic Spirit της ίδιας εταιρείας, για χρονικό διάστημα μερικών εβδομάδων – τουλάχιστον με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

2. Αντικατάσταση του πλοίου Blue Galaxy της Blue Star Ferries, που εκτελεί καθημερινά δρομολόγια στη γραμμή Χανιά – Πειραιάς, από το πλοίο Νήσος Ρόδος της ίδιας εταιρείας, για χρονικό διάστημα μερικών εβδομάδων – τουλάχιστον με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

3. Αλλαγή των δρομολογίων Χανιά – Πειραιάς και Ηράκλειο – Πειραιάς, από τη Μ. Τρίτη 13 Απριλίου και έως περίπου τα τέλη του μήνα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, με το πλοίο Hellenic Spirit να εκτελεί μέρα παρά μέρα το «συνδυαστικό» δρομολόγιο Χανιά – Ηράκλειο – Πειραιάς (με ώρα αναχώρησης τις 19.00 και ώρα άφιξης τις 06.30) και το δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο – Χανιά (με ώρα αναχώρησης τις 21.00 και ώρα άφιξης τις 08.00).

Αυτό σημαίνει ότι, με βάση το νέο πρόγραμμα, τη Μ. Δευτέρα, το πλοίο Hellenic Spitit θα αναχωρήσει στις 22.00 από το λιμάνι της Σούδας και θα καταπλεύσει στον Πειραιά στις 06.00, ενώ την επόμενη μέρα (Μ. Τρίτη) θα αναχωρήσει από τον Πειραιά στις 21.00 με πρώτο προορισμό το Ηράκλειο και τελικό προορισμό τα Χανιά, όπου αναμένεται να φτάσει στις 08.00.

Την ίδια ημέρα (Μ. Τρίτη) θα αναχωρήσει από το Χανιά το Νήσος Ρόδος, στις 22.00, με άφιξη στον Πειραιά στις 06.00 και από το Ηράκλειο το Κρήτη ΙΙ, στις 21.00, με άφιξη στον Πειραιά στις 06.30.

Σημειώνεται ότι από τη Σούδα, η ώρα αναχώρησης του πλοίου Hellenic Spirit για τα συνδυαστικα δρομολόγια, με πρώτο προορισμό το Ηράκλειο, θα είναι γύρω στις 19.00, με άφιξη στον Πειραιά στις 06.30.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την Κοινοπραξία των δύο εταιρειών για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών.

hania.news