Ρέθυμνο – Κυκλάδες: Το SUPERFERRY II φεύγει, το OLYMPUS έρχεται..

Golden Star Ferries, SUPEFEERRY II

Ενα πλοίο φεύγει, ένα άλλο ενδεχομένως να έρθει όσον αφορά τα συμβατικά πλοία με σημείο αναφοράς το Ρέθυμνο της Κρήτης, ενώ έχουμε και την εμφάνιση της Νάξου στο δρομολόγιο του Champion Jet 2… Ολα αυτά βέβαια θα συζητηθούν στην  αυριανή (13/05) συνεδρίαση του ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεν είναι στη … Νάξο, όπως έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια..

Επιστρέφουμε όμως στις δρομολογήσεις.. .Και όπως ενημερωθήκαμε από ιστοσελίδες της Κρήτης (goodnet.gr) το SUPEFEERRY II της εταιρείας Golden Star Ferries σταματάει τα δύο έξτρα δρομολόγια από το Ρέθυμνο προς Ραφήνα μέσω Κυκλάδων. Μάλιστα, το αίτημά του θα τεθεί αύριο στο τραπέζι, αλλά στο Ρέθυμνο ήδη έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται τους λόγους της αιτίας, όταν μάλιστα η δικαιολογία (σ.σ. πρόβλημα στο λιμάνι) δημιουργεί ακόμη ερωτηματικά. Τι αναφέρει η σχετική ανάρτηση; ” Μόλις πριν λίγες μέρες ξεκίνησε τα δρομολόγια του το πλοίο της Golden star Ferries από το Ρέθυμνο προς τη Ραφήνα με ενδιάμεσους σταθμούς σε Σαντορίνη, Τήνο, Πάρο, Μύκονο και Άνδρο, και οι πληροφορίες λένε πως δεν αποκλείεται το χθεσινό να ήταν το τελευταίο. Τα δρομολόγια ήταν κάθε Τρίτη και Σάββατο (ώρα αναχώρησης στις 07.15 και επιστροφή στις 21.:15) και οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η εταιρεία κατέθεσε αίτημα αποχώρησης από το λιμάνι του Ρεθύμνου επικαλούμενη λόγους ασφαλείας κατά την είσοδο του πλοίου στο λιμάνι λόγω των αβαθή, εξαιτίας των αναφορών του ενός εκ των καπετάνιων. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ρένα Κουτσαλεδάκη, ενώ αρκετοί σχολιάζουν ότι το λιμάνι δεν έχει πρόβλημα και θα μπορούσε να επιλέξει άλλο σημείο της προβλήτας για απιβίβαση ή επιβίβαση οχημάτων και επιβατών… Και δεν λείπουν οι μπηχτές για την κίνηση αυτή από την εταιρεία λόγω απουσίας ενδιαφέροντος από τους επιβάτες. Πάντως, η αίτηση θα εξεταστεί από το ΣΑΣ την ερχόμενη Δευτέρα και για την ώρα τίποτα δεν είναι οριστικό. Η εξέλιξη αυτή ωστόσο δημιουργεί ερωτηματικά, καθώς το λιμάνι και τα δεδομένα του ήταν γνωστά στην εταιρεία ήδη πριν αποφασίσει την δρομολόγηση του πλοίου”. 

Ερχεται το … Olympus

Κι ενώ το SUPEFEERRY II αναμένεται να … φύγει, έρχεται όπως όλα δείχνουν ένα άλλο συμβατικό, το Olympus, το πρώην Elli T… Το αίτημα θα κατατεθεί και θα συζητηθεί στο αυριανό ΣΑΣ με το πλοίο να έχει ως ενδιάμεσους σταθμούς τη Μήλο και τη Σαντορίνη προς τον Πειραιά.  Ο σημερινός ιδιοκτήτης του πλοίου κ. Θέμης Καραμπέκος, μιλώντας στην ιστοσελίδα rethemnosnews.gr , δήλωσε, ότι το πλοίο βρίσκεται σε φάση επισκευαστική και θα ενταχθεί στην γραμμή Ρέθυμνο – Σαντορίνη – Μήλος – Πειραιάς μόλις κατασταθεί αξιόπλοο, όπως είχε ειπωθεί και στην δημοτική επιτροπή για την ακτοπλοϊκή σύνδεση, πριν από λίγες εβδομάδες. Το γεγονός αποτελεί θετική έκβαση για το Ρέθυμνο, εφόσον βέβαια αυτό εξελιχθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ιδιοκτήτη, ο οποίος έχει διαθέσει ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την αξιοπλοΐα του πλοίου.

Με αφορμή αυτή την προοπτική η Ομάδα Διαχείρισης Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης (ΟΔΙΑΣ) έκανε μία δήλωση, στην οποία αναφέρει: «Θα πρέπει να κάνουμε ορισμένες διευκρινήσεις όσον αφορά την δρομολόγηση του πλοίου OLYMPUS (Πρώην Εlli-t). H ΟΔΙΑΣ είχε έρθει σε επαφή με τον πλοιοκτήτη του συγκεκριμένου πλοίου κ. Θέμη Καραμπέκο εγγράφως και τηλεφωνικά. Η αρχική πρόθεση του ήταν για άλλη γραμμή και τελικά αποφάσισε την συγκεκριμένη. Εμείς είχαμε εκφράσει την αντίθετη άποψη για την προσέγγιση και στη Θήρα κάτι που δεν το αποφάσισε. Θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή συμφέρει το Ρέθυμνο αλλά δεν είναι η απόλυτα επιθυμητή. Όμως ανοίγοντας η πύλη εισόδου θα έρθει και η επιθυμητή για μας γραμμή που δεν είναι άλλη από αυτή του ΡΕΘΥΜΝΟΥ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ. Πάντως είναι και ουσίας θέμα η ετήσια δρομολόγησή του. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για ένα Ρεθυμνιώτικο Καράβι στηρίζοντας και το OLYMPUS».

Και τέλος έχουμε τη Νάξο.. Το ταχύπλοο CHAMPION JET 2 της εταιρείας SEA JET θα εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο Ρέθυμνο – Σαντορίνη -΄Ιο-Νάξο – Μύκονο – Πάρο, με ώρα απόπλου από το Ρέθυμνο στις 08:00 και εκτιμώμενη ώρα επιστροφής του στις 21:30, εξυπηρετώντας πλέον των επιβατών και Φ/Γ και Ι/Χ οχήματα. Το δρομολόγιο του CHAMPION JET 2 θα εκτελείται κάθε Τρίτη και Σάββατο με ώρα αναχώρησης από το λιμάνι μας στις 08:00  καθ΄ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου. Η δρομολόγηση των πλοίων αυτών αναμένεται να προσφέρει πληθώρα επιλογών στους κατοίκους της δυτικής Κρήτης .

naxospress.gr