ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ: “Βάζει πλώρη για Motril και Almeria”

Πορεία προς την απόλυτη επικράτηση στη δυτική Μεσόγειο έχει χαράξει η ταχύτατα αναπτυσσόμενη ισπανική Baleària, η οποία μεθοδικά υλοποιεί τα επεκτατικά της σχέδια. Αυτή τη φορά, ο στόχος του ισπανικού κολοσσού είναι το άνοιγμα δυο νέων γραμμών και συγκεκριμένα η σύνδεση του ανεξάρτητου ισπανικού λιμένα Melilla στο Μαρόκο με τα ισπανικά λιμάνια του Motril και της Almeria. Στόχος, που η υλοποίησή του όχι μόνο θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση της εταιρείας, αλλά και θα εντείνει περαιτέρω τον ανταγωνισμό στην ευρύτερη περιοχή.

Οι δυο νέες γραμμές αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ το πλοίο που έχει επιλεχθεί για να τις εξυπηρετήσει, είναι το δικό μας ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ (16.500gt/2007), το οποίο αναδεικνύεται πλέον σε πλοίο “κλειδί” για την μελλοντική επέλαση της ισπανικής εταιρείας στη δυτική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της Baleària, κ. Adolfo Utor: «Στόχος μας είναι η εκτέλεση καθημερινών δρομολογίων από τη Melilla προς το Motril και 5θημερων δρομολογίων από τη Melilla προς το λιμάνι της Almeria. Για την εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων γραμμών η εταιρεία μας έχει επιλέξει το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ, μέσω του οποίου θα πετύχουμε μεγαλύτερη αξιοπιστία και άνεση των επιβατών. Το πλοίο θα έχει τη δυνατότητα να εκτελεί τα ταξίδια σε μόλις 4 ώρες, χάρη στις υψηλές επιδόσεις του (ταχύτητα 27 κόμβων)!».

Επιπλέον, ο κ. Utor υπογράμμισε ότι: «Δίνουμε έμφαση στις προτιμήσεις των πελατών μας, μέσα από τους νέους στόχους της Baleària που είναι οι χρόνοι, η ταχύτητα και η συνέπεια. Στόχοι που συμπληρώνονται από την άνεση, τη φιλοξενία, τη διασκέδαση, την καθαριότητα και τη δέσμευση των πληρωμάτων μας για παροχή άριστων υπηρεσιών».    

Το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ θα αναχωρεί κάθε μέρα στις 13.00μ.μ από το λιμάνι της Melilla (εκτός Σαββάτου που θα αναχωρεί στις 8.00 π.μ.), ενώ θα επιστρέφει από το Motril στις 19.00μ.μ (εκτός Σαββάτου στις 14.00 μ.μ.). Επιπλέον, δρομολόγια στη γραμμή Almería-Melilla θα εκτελούνται καθημερινά, εκτός Τετάρτης και Σαββάτου.

Η συχνότητα των συγκεκριμένων δρομολογίων θα επιτρέψουν τη σύνδεση του λιμένα της Melilla με την ισπανική ενδοχώρα, με ένα υπερσύγχρονο πλοίο υψηλών προδιαγραφών, ενώ από το Motril η Baleària θα προσφέρει δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο για τις πόλεις Malaga και Granada.

Οι τιμές των ναύλων από τη Melilla προς την Almeria ξεκινούν από τα 17, 5 ευρώ για τους επιβάτες και 75 ευρώ για τα Ι.Χ., ενώ για το Motril θα είναι 20 ευρώ και 70 ευρώ αντίστοιχα.

Όσο αφορά για το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Utor: «Πρόκειται αναμφίβολα για επιβατηγό/οχηματαγωγό του 21ου αιώνα. Μπορεί να φιλοξενήσει 1.400 επιβάτες ενώ έχει αξιολογηθεί από τους επιβάτες της Baleària με βαθμό 8.1, μετά από πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας μας. Το πλοίο προσφέρει τουριστική και διακεκριμένη θέση στο ταξίδι, διαθέτει 19 2κλινες, 52 4κλινες καμπίνες, καθώς και 2 καμπίνες ΑμεΑ. Μεταξύ άλλων προσφέρει εστιατόρια (self-service και a la carte), bar, κατάστημα, ειδικές παροχές για οικογένειες, επαγγελματίες και χώρους για τα κατοικίδια.

Η Baleària ιδρύθηκε το 1998 και σήμερα εξελίσσεται σε ηγέτιδα εταιρεία στη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων στις γραμμές των Βαλεαρίδων Νήσων. Επιπλέον, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ακτοπλοϊκές εταιρείες των στενών του Γιβραλτάρ, ενώ  έχει επεκταθεί και στις διεθνείς γραμμές με δραστηριότητα σε Καραϊβική και Β. Αφρική.  Διαθέτει στόλο με 25 πλοία, δραστηριοποιείται σε 5 χώρες και το 2015 μετέφερε περισσότερα από 3,2 εκατ. Επιβάτες και 4,6 εκατ. Ι.Χ.

Το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ ναυπηγήθηκε το 2007 στην Ελευσίνα (yard number 702) και έχει χωρητικότητα 16.500gt (2.651dwt). Έχει μήκος 141 μέτρα, πλάτος 21 μέτρα και βύθισμα 5,20 μέτρα. Μεταφέρει 1.400 επιβάτες (73 καμπίνες) και 300 Ι.Χ. και εξοπλίζεται με 4 πανίσχυρες Wärtsilä 12V38 συνολικής ισχύος 31.680 kW, που του δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύξει ταχύτητα 27 κόμβων.

[email protected]

φωτο: Aratino