“ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ: “Σαρώνει στη γραμμή Melilla – Malaga – Almeria!”

Πέρασε κιόλας ένας μήνας από τότε που η ισπανική Balearia δρομολόγησε το δικό μας ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ (16.500GT/2007) στη γραμμή Melilla – Malaga – Almeria, στο πλαίσιο της επιθετικής επέκτασης της σε διάφορες γραμμές της δυτικής Μεσογείου.

Σήμερα, τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών της απέδωσαν τους αναμενόμενους καρπούς, καθώς στην τακτική γραμμή που δρομολογήθηκε το ελληνικό πλοίο κυριολεκτικά σαρώνει! Τα νούμερα που πέτυχε αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες, ενώ η αξιολόγηση των επιβατών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες μέσα σε αυτό ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Πιο συγκεκριμένα, ο ισπανικός κολοσσός από τις 19 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι σήμερα μετέφερε περισσότερους από 11.000 επιβάτες και 2.000 Ι.Χ. και στις δυο γραμμές! Παράλληλα, οι έρευνες που διεξήχθησαν από την Baleària, με στόχο τη γνώμη των επιβατών, σημειώσαν εξαιρετικές επιδόσεις και για τις 2 γραμμές. Οι επιβάτες έδωσαν μεγάλη έμφαση στη συνέπεια και τη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ παράλληλα αξιολόγησαν πολύ θετικά (από τις υψηλότερες επιδόσεις του στόλου της εταιρείας) τις υπηρεσίες μέσα στο ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ, με ειδική αναφορά στα θέματα καθαριότητας και της άριστης συμπεριφοράς του πληρώματος.

Στα θετικά της αξιολόγησης, συγκαταλέγεται επίσης και η ώρα της αναχώρησης από τη Μάλαγα (19.30), καθώς επιτρέπει στους επιβάτες να επιστρέψουν στο Μαρόκο χωρίς να χρειάζεται να περάσουν τη βραδιά τους στο ισπανικό λιμάνι.

Ωστόσο, η εταιρεία ετοιμάζεται να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των δρομολογίων του ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ στα τέλη του τρέχοντος μήνα. Έτσι από τις 30 Ιανουαρίου το πλοίο θα εξυπηρετεί τη γραμμή Melilla-Almeria, χωρίς επιστροφή στην αυτόνομη πόλη (Μελίγια). Τα νέα δρομολόγια του πλοίου θα ξεκινήσουν στις 3 Φεβρουαρίου, με αναχώρηση από την Almería στις 07:30.

Το εντυπωσιακό ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ πραγματοποιεί το ταξίδι Melilla – Malaga  σε 5 ώρες και Melilla – Almeria σε 4 ώρες. Ναυπηγήθηκε το 2007 στην Ελευσίνα (yard number 702) και έχει χωρητικότητα 16.500gt (2.651dwt). Έχει μήκος 141 μέτρα, πλάτος 21 μέτρα και βύθισμα 5,20 μέτρα. Μεταφέρει 1.400 επιβάτες (73 καμπίνες) και 300 Ι.Χ. και εξοπλίζεται με 4 πανίσχυρες Wärtsilä 12V38 συνολικής ισχύος 31.680 kW, που του δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύξει ταχύτητα 28 κόμβων.

Επιπλέον, εκτός των συνηθισμένων υπηρεσιών που παρέχουν τα πλοία της Baleària, οι επιβάτες του ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο για τα πρώτα 30 λεπτά του ταξιδιού, μέσω δορυφόρου, ενώ για την υπόλοιπη διάρκεια του χρεώνονται με 3 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ έχει εξελιχθεί σε πλοίο πολυεργαλείο στα χέρια της ισπανικής Baleària, η οποία αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του, με σκοπό να σαρώσει τα πάντα στις γραμμές της δυτικής Μεσογείου!

Την ίδια στιγμή η ελληνική ακτοπλοΐα απογυμνώνεται από αξιόλογα πλοία που πραγματικά έχει μεγάλη ανάγκη, ενώ ταυτόχρονα ο αφελληνισμός της στην Αδριατική έχει σχεδόν ολοκληρωθεί!

[email protected]

φωτο: Baleària