Με 17-18 ευρώ στο Λάυριο! Η φθηνότερη λύση για ταξίδι στην Σύρο.

Η φθηνότερη λύση για να μεταβεί κάποιος από την Σύρο στην Αττική, είναι με τα πλοία της ενδοεπικοινωνίας. Όχι βέβαια για Πειραιά, αλλά για Λαύριο, αφού σε αυτό το λιμάνι της Αττικής εκτελούν δρομολόγια. artemis_ploio

Την ώρα που στην Blue Star Ferries, από την 1η Απριλίου θα τιμολογούν το εισιτήριό τους από Πειραιά προς Σύρο 29,5 ευρώ και το Ιεράπετρα 31,5 ευρώ, τα τοπικά πλοία της ενδοεπικοινωνίας έχουν πολύ πιο προσιτές τιμές με 17 και 18 ευρώ αντίστοιχα.

 

17 ευρώ κοστίζει το ταξίδι από Σύρο προς Λαύριο με το Άρτεμις και 18 ευρώ με τα Aqua Jewell και Aqua Spirit. Φθηνότερα είναι και τα εισιτήρια με για τα Ι.Χ. Στην Blue Star Ferries, από 1η Απριλίου θα κοστίζουν 72 ευρώ, στο Ιεράπετρα 65,5 ευρώ, στο Άρτεμις 63 ευρώ, ενώ τη χαμηλότερη τιμή έχουν τα Aqua Jewell και Aqua Spirit με 59 ευρώ.

 

Σε ότι αφορά το χρόνο ταξιδιού, τα τρία πλοία της ενδοεπικοινωνίας χρειάζονται 5 ώρες για να μεταβούν από Σύρο προς Λαύριο και αντίστροφα. Ακριβώς τις ίδιες ώρες χρειάζεται το Ιεράπετρα από Πειραιά προς Σύρο, ενώ περίπου 4 και 45 λεπτά κάνει το Blue Star Ithaki.

Φυσικά και το Λαύριο δε βολεύει ως τοποθεσία τους περισσότερους επιβάτες όπως ο Πειραιάς. Ωστόσο, είναι μια λύση γι’ αυτούς που μένουν στα Βόρεια Προάστια ή στην Ανατολική Αττική και για όσους θέλουν να μετακινηθούν φθηνότερα, ειδικά όταν πρόκειται να πάρουν μαζί τους και Ι.Χ.

 

Τα δρομολόγια αυτή την περίοδο από Σύρο προς Λαύριο είναι μόλις δύο φορές την εβδομάδα, αλλά μόλις επιστρέψει το Aqua Jewell στη γραμμή (18 Μαρτίου), θα γίνουν τέσσερα την εβδομάδα.

aqua_jewell

Δείτε αναλυτικότερα

Από Σύρος προς Λαύριο:

Δευτέρα 07:00 Aqua Jewell

Τετάρτη 18:20 Aqua Spirit

Πέμπτη 09:55 Aqua Jewell

Σάββατο 08:00 Άρτεμις

 

Από Λαύριο προς Σύρο

Δευτέρα 17:00 Aqua Jewell

Πέμπτη 15:00 Aqua Spirit

Παρασκευή 07:00 Aqua Jewell

Σάββατο 19:15 Άρτεμις

 

Πηγή : http://www.cyclades24.gr/syros/reportaz/1030-me-17-18-euro-sto-laurio-h-fthinoterh-lysh-gia-taxidi