Η Dodekanisos Seaways, καλύτερη ελληνική εταιρεία επιβατηγού ναυτιλίας για το 2015

Τη μεγαλύτερη τιμητική διάκριση απέσπασε η Dodekanisos Seaways στη διάρκεια των Lloyd’s List Greek Shipping Awards στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο ξενοδοχείο Intercontinental της πρωτεύουσας.
Συγκεκριμένα η δωδεκανησιακή ναυτιλιακή εταιρεία ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη ελληνική εταιρεία επιβατηγού ναυτιλίας για τη χρονιά του 2015, ένα βραβείο που την καθιερώνει πλέον στην ελληνική ακτοπλοΐα, επισφραγίζοντας τη δεκαπενταετή αναπτυξιακή πορεία της.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας, ο πρώην υπουργός κ. Μ. Βαρβιτσιώτης, βουλευτές, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, εφοπλιστές της ακτοπλοΐας και της ποντοπόρου ναυτιλίας εκπρόσωποι των Τραπεζών, του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της Π.Ν.Ο.

Το βραβείο παρέλαβε η κόρη του προέδρου και ιδρυτή της Dodekanisos Seaways Γ. Σπανού κ. Ειρήνη Σπανού η οποία αφού ευχαρίστησε τους οργανωτές της βραδιάς αναφέρθηκε σ’ ένα σύντομο ιστορικό της εταιρείας υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι φέτος γιορτάζει τα 15 χρόνια ζωής και λειτουργίας της και ότι «το βραβείο αυτό αποτελεί το καλύτερο δώρο».
Η κ. Σπανού, εμφανώς συγκινημένη, αφιέρωσε το βραβείο στον πατέρα της επισημαίνοντας ότι η ίδρυση της ναυτιλιακής ήταν ένα παιδικό όραμά του, στα στελέχη, τα πληρώματα και γενικά τους εργαζόμενους της εταιρείας «που δίνουν κυριολεκτικά την ψυχή τους καθημερινά» και, τέλος, στους νησιώτες της Δωδεκανήσου, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή την έχουν αγκαλιάσει με αγάπη και εμπιστοσύνη και συνεχίζουν να την στηρίζουν με κάθε τρόπο.
Κριτήρια για την βράβευση υπήρξαν η συνέπεια των δρομολογίων της, η αξιοπιστία, η άρτια οργάνωση, οι ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχει, οι καινοτόμες δράσεις και κυρίως η τεράστια συμβολή στην άρση της απομόνωσης των μικρότερων νησιών και η ανάπτυξή τους σε όλους τους τομείς.
Σημειώνεται ότι η Dodekanisos Seaways αποτελεί μοναδικό παράδειγμα ακτοπλοϊκής εταιρείας που συνδέει αυθημερόν 12-13 λιμάνια, γεγονός που την έχει καθιερώσει πλέον ως το «θαλάσσιο μετρό της Δωδεκανήσου».
Αξίζει να τονιστεί, επίσης, ότι με το ίδιο βραβείο, δηλαδή της καλύτερης ακτοπλοϊκής εταιρείας στην Ελλάδα είχε, βραβευθεί το 2014 η Hellenic Seaways και η Blue Star Ferries το 2011 και 2012.
Βραβεία, επίσης, απέσπασαν ναυτιλιακές εταιρείες της ποντοπόρου Ναυτιλίας, το Λιμενικό Σώμα και η Frontex για την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ το ναυτιλιακό τμήμα της τράπεζας Eurobank βραβεύθηκε ως Shipping Financier για το 2015.
Σημειώνεται, τέλος, ότι τόσον ο νυν υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας όσο και ο πρώην κ. Βαρβιτσιώτης συνεχάρησαν θερμά τον κ. Γιώργο Σπανό για τη νέα τιμητική διάκριση που απέσπασε.
Υπενθυμίζεται ότι η Dodekanisos Seaways έχει τιμηθεί από τους δήμους Πάτμου, Χάλκης, Λειψών και από την Νομαρχία Δωδεκανήσου για την μεγάλη προσφορά της στις τοπικές κοινωνίες.
Μάλιστα το περιοδικό «Εφοπλιστής» στο τεύχος Δεκεμβρίου έχει τετρασέλιδο αφιέρωμα στον κ. Σπανό από την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη Λειψών.{jcomments on}

 

 Πηγή:www.dimokratiki.gr