Νέο ναυάγιο στις λιβυκές ακτές

Μια καινούρια τραγωδία συγκλονίζει τη Μεσόγειο, με τις πρώτες πληροφορίες να θέλουν να σημειώνεται ένα νέο ναυάγιο στα ανοικτά των λυβικών ακτών.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Corriere della Sera, σε πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν περίπου 590 άνθρωποι.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, «δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί ο αριθμός των θυμάτων αλλά ούτε και τα αίτια του νέου αυτού ναυαγίου».

Το πλήρωμα από ένα παραπλέον σκάφος, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, παρέχει τις πρώτες βοήθειες και προσπαθεί να διασώσει τους ναυαγούς.

Για την διάσωση κινητοποιήθηκαν δύο πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού. 

Στη διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων έχει διασωθεί, αλλά στο ιστότοπό της η εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» γράφει ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν ακόμη περισυλλεγεί από τους διασώστες.

Όπως μετέδωσε το ιταλικό δίκτυο Canale 5, μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν εντοπισθεί και περισυλλεγεί σώοι 500 μετανάστες.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες 48 ώρες οι ιταλικές αρχές, σε συνεργασία με εμπορικά πλοία και μονάδες της Frontex,διέσωσαν πάνω από 5.000 ανθρώπους στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Σικελία και στις ακτές της Λιβύης

Πηγή: newpost.gr