Γιατί καθυστερεί η ανέλκυση του βυθισμένου Νour-m στη Ρόδο

Αδκαιολόγητη καθυστέρηση καταγγέλει ο κ. Τσαμπίκος Τσακίρης

 

Διορία μέχρι σήμερα Πέμπτη , δίνει προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου (Λ.Τ.), κ. Τσαμπίκος Τσακίρης, προκειμένου να εγκρίνει την ανέλκυση του Nour-M καθώς καταγγέλλει αδικαιολόγητη κωλυσιεργία και διαμηνύει ότι αν δεν σταλεί μέσα στις επόμενες ημέρες η εγκριτική, τότε θα προχωρήσει από μόνος του στην εγκατάσταση του εργολάβου!

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα περίπου μήνα, έπειτα από σχετική προκήρυξη του Λ.Τ., αναδείχθηκε μία Εταιρία (σ.σ. η οποία ήταν και η μόνη που ενδιαφέρθηκε) για το έργο της ανέλκυσης του Nour-M, του ναυαγίου, από το λιμάνι της Ακαντιάς.
Έτσι, οι διαδικασίες πήραν το δρόμο τους και το έργο επρόκειτο να ξεκινήσει άμεσα καθώς Δήμος και Λ.Τ. επείγονται, το πλοίο, να απομακρυνθεί από εκεί έγκαιρα καθώς όσο πλησιάζει η έναρξη της σεζόν τόσο εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρχει πρόβλημα με την κίνηση των πλοίων στο εμπορικό λιμάνι του νησιού. Ωστόσο, μέχρι και χθες το μεσημέρι, δεν είχε έρθει η εγκριτική από την Αποκεντρωμένη ώστε να ξεκινήσει η ανέλκυση.
Σε δηλώσεις του, λοιπόν, ο κ. Τσακίρης, καταρχήν, είπε ότι, και χθες, περίμενε να έρθει η έγκριση και τόνισε:
«Καθυστερήσαμε πάρα πολύ με τη γραφειοκρατία και σας λέω, ευθαρσώς, ότι αν δεν έχω την απόφαση μέχρι και την Πέμπτη , θα πάρω πρωτοβουλία μόνος μου και…ας μπω φυλακή. Το Nour-M πρέπει να φύγει»!
Όπως εξήγησε ο κ. Τσακίρης, είναι διατεθειμένος να εγκαταστήσει τον εργολάβο, δηλαδή την Εταιρία που είχε αναδειχθεί, με δική του πρωτοβουλία, είτε έρθει η εγκριτική από την Αποκεντρωμένη είτε όχι!

www.rodiaki.gr