Eσπασαν την απεργία της ΠΝΟ στο Ιόνιο-Ελλείψεις στα νησιά

ακτοπλοΐα

Εσπασε η απεργία της ΠΝΟ στο Ιόνιο με έκτακτο δρομολόγιο της Levante ferries μέλος της IONIAN GROUP FERRIES που αναχώρησε στις 5.30 το πρωί από τη Ζάκυνθο.

Εσπασε η απεργία της ΠΝΟ στο Ιόνιο με έκτακτο δρομολόγιο της Levante ferries μέλος της IONIAN GROUP FERRIES που αναχώρησε στις  5.30 το πρωί από τη Ζάκυνθο προς την Κυλλήνη, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του νησιού. Αντίστοιχα από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο το δρομολόγιο έγινε στις 7.15 το πρωί. Tην αναστολή της απεργίας ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά και από τη γραπτή δέσμευση  του υπ. Οικονομικών για το φορολογικό καθεστώς των ναυτικών.

Η ανακοίνωση της Ionian Group

Με επίσημη ανακοίνωσή της πριν από λίγη ώρα η Ζακυνθινή κοινοπραξία των πλοίων «IONIAN GROUP», αναφέρεται στους σοβαρούς λόγους για τους οποίους η ανάγκη του νησιού την επιτάσσει να πραγματοποιήσει δρομολόγιο.

Είναι γεγονός ότι σύσσωμη η κοινωνία της δοκιμαζόμενης Ζακύνθου, ένοιωσε ευγνωμοσύνη από την πράξη αυτή και εύχεται να γίνουν κιάλλα δρομολόγια διότι τα συγκεκριμένα δεν θα φτάσουν έτσι όπως είναι η κατάσταση.

Η Κοινοπραξία IONIAN GROUP και οι Ζακυνθινοί ναυτικοί της, ενστερνίζονται την κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ του αγαπημένου
μας νησιού, από τα σοβαρά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί.

Οι πλημμύρες, τα σκουπίδια, ή έλλειψη αγαθών πρώτης ανάγκης καθώς επίσης και οι νοσοκομειακές ανάγκες που προσφάτως κορυφώθηκαν, έχουν συνέπεια βαριές και οδυνηρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των συμπατριωτών μας.

Σύσσωμη η ομάδα της IONIAN GROUP με γνώμονα και μόνο την προσφορά, όπως έμπρακτα έχει πράξει και στο παρελθόν, πήρε την πρωτοβουλία να δώσει ανάσα στον πολυήμερο αποκλεισμό του νησιού μας.

Από την Παρασκευή 09/12/2016 το πρωί, τα πλοία μας δρομολογούνται για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των συμπατριωτών μας, έτσι ώστε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αγωνίας και απόγνωσης που βιώνουν, να μην νιώσουν εγκαταλελειμμένοι.

Σεβόμαστε τον αγώνα των Ναυτεργατών, η ανάγκη όμως του νησιού, μας επιτάσσει.

Είναι υποχρέωσή μας!

Ελλείψεις στα νησιά σε είδη πρώτης ανάγκης

Οι αγρότες στα νησιά, ιδιαίτερα στην Κρήτη είναι σε αδιέξοδο.Παραγωγοί ευπαθών προϊόντων πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση στο λιμάνι της Σούδας για να  διαμαρτυρηθούν.

Λίγη ώρα μετά την απόφαση για τη συνέχιση της απεργίας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε στη Βουλή ότι δεν θα υπάρξει νέα φορολογική επιβάρυνση των ναυτικών. «Έχει δημιουργηθεί θέμα για το δημοσιονομικό κενό για το 2018. Είπα και προηγουμένως ότι η διαφορά είναι κοντά στα 100 εκατ. ευρώ με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά εκτιμώ ότι θα κλείσει χωρίς προβλήματα.
Είχαμε μεγάλη λίστα που πρότειναν οι θεσμοί και εμείς για το πώς θα κλείσει το κενό του 2018 και μεσα σε αυτές ήταν και οι εισφορές των Ναυτικών. Εμείς δεν το προτείνουμε αυτό. Θα κλείσει ο προϋπολογισμός του 2017 και 2018 χωρίς καμία αύξηση στις φορολογικές  εισφορές στους ναυτικούς» είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ ζητούν πλέον τη δέσμευση για την μη αλλαγή προς το χειρότερο του φορολογικού πλαισίου που ισχύει για τον κλάδο από τον υπουργό Οικονομικών αφού θεωρούν ότι οι επιστολές του ΥΝΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή είναι άνευ ουσίας γιατί το ΥΝΑ δεν έχει λόγο στο θέμα αυτό.

Ο υπουργός Ναυτιλίας  σε νέα επιστολή αναφέρει: «Επανέρχομαι και διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης της φορολογίας  στο ισχύον φορολογικό καθεστώς των Ναυτικών. Για τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της ναυτοσύνης, το Υπουργείο δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για διάλογο, καλώντας τον κάθε φορά αρμόδιο Υπουργό και την ΠΝΟ  σε συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016, μπορούμε να κάνουμε την πρώτη συνάντηση, με τον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης».

Οι συνδικαλιστές έχουν ως αίτημα τη λύση θεμάτων όπως, μεταξύ άλλων,  τη μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, τις συνθέσεις πληρώματος για τα επιβατηγά πλοία, το συνταξιοδοτικό, το εφάπαξ και τη ΣΣΕ.

Δεν είναι λίγα τα νησιά που αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα τροφοδοσίας με τα αποθέματα σε  πολλά από τα βασικά αγαθά, ανάμεσα στα οποία  φάρμακα, νερό αλλά και καύσιμα να φτάνουν σε οριακό επίπεδο ή και να εξαντλούνται με  τις τιμές να έχουν εκτοξευθεί.

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ  

«H Διοίκηση της Πανελλήνιας   Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην  συνέχεια  των  προηγουμένων δελτίων   τύπου, με  τα  οποία και  ανακοίνωνε τις   αποφάσεις  της  για  την πραγματοποίηση και  συνέχιση των  απεργιακών της   κινητοποιήσεων,   για τα  δίκαια και   ζωτικά  προβλήματα του  κλάδου,   κατά  την  σημερινή  συνεδρίασή  της,  αφού  έλαβε  υπόψη της   την  αδιάλλακτη  και  ανυποχώρητη  θέση  της  Κυβέρνησης,  η   οποία  όχι  μόνον  δεν  δεσμεύεται  σε  τίποτε ουσιαστικό  αλλά   αντίθετα προσπαθεί   μέσω  της  προσωπικής  διαβεβαίωσης  του  κ.  Υπουργού    Ναυτιλίας, και  όχι    του  αρμόδιου  προς  τούτο  Υπουργού των  Οικονομικών,  να  «πείσει»  ότι  δήθεν   δεν  υπάρχει  ζήτημα  στο ισχύον  φορολογικό  καθεστώς  των  ναυτικών, στέλνοντας ταυτόχρονα  όλα  τα  λοιπά  αιτήματά  μας στις καλένδες,  για  τα  πιο  πολλά  των  οποίων  μόνος  Αρμόδιος  και Υπεύθυνος   είναι  αποκλειστικά ο  ίδιος,      αποφάσισε  να  κλιμακώσει   περαιτέρω τον  αγώνα   της  με  την  συνέχιση της  απεργίας  για  όλες τις  κατηγορίες  πλοίων  με  έναρξη την  00.01 ώρα  της  Παρασκευής 9-12-2016   και  λήξη  την  06.00 ώρα  της Κυριακής   11-12-2016  οπότε  και    ΟΛΑ  ΤΑ  ΠΛΟΙΑ  ΘΑ  ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ  ΜΕ  ΔΕΜΕΝΟΥΣ  ΚΑΒΟΥΣ  και  δεν  θα εκτελεστεί   κανένα  να  δρομολόγιο.

Η ΠΝΟ  καταγγέλει  τον  Υπουργό  αλλά  και  την  ίδια  την  Κυβέρνηση  ότι  με  τις προσωπικές του  δηλώσεις  και  δεσμεύσεις όχι  μόνον δεν δίνει  λύσεις  αλλά  αντίθετα  υποτιμά  την  νοημοσύνη  μας,   προσπαθώντας   να  παραπλανήσει  την  κοινή  γνώμη  ότι  αυτός  και  η  Κυβέρνηση είναι  αμέτοχοι  του  «εγκλήματος» ότι για όλα  φταίνε  οι  ναυτικοί  και όχι βέβαια οι Κυβερνώντες, που  δημιουργούν  τα  προβλήματα και  σε  κάθε  περίπτωση  δεν  δίνουν  λύσεις.  Ακόμη   προειδοποιεί την πλευρά  των  εφοπλιστικών  εταιρειών  να  μην τολμήσουν να  πειράξουν  ή  έστω  απλά να   απειλήσουν  τον  οποιοδήποτε  απεργό  ναυτεργάτη,  ο  οποίος  απλά  υπακούει στις  αποφάσεις  του  ανώτατου  συνδικαλιστικού   του  Οργάνου και  των επί μέρους   πρωτοβαθμίων οργανώσεων  του, γιατί   σε  διαφορετική  περίπτωση  θα  βρεθούν αντιμέτωποι  με  όλο  τον  ναυτεργατικό  κόσμο.

Οι  όποιες  απεργοσπαστικές    προσπάθειες  από  τον  οποιοδήποτε  και  αν   αποπειραθούν θα   πέσουν  στο  κενό  αλλά  και θα  καταγγελθούν δημόσια., ειδικά   και  επώνυμα.

 

Πηγή: thetoc.gr