ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: “Διακοπή δρομολογίων και επιστροφή”

El Venizelos

Την επιστροφή του πλοίου της ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (38.000gt/1992) στα δρομολόγια ανακοίνωσε χθες με επίσημο δελτίο τύπου η Africa Morocco Link (AML). Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο είχε αναστείλει τη δραστηριότητά του λόγω μηχανικής βλάβης από τις 8 Αυγούστου, αφήνοντας μόνο στη γραμμή το ομόσταυλο ΔΙΑΓΟΡΑΣ (13.000/1990).

Μετά από την ολοκλήρωση των απαραίτητων επισκευών, στο λιμάνι του Αλχεθίρας, που διήρκησαν 7 ημέρες, το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ επιστρέφει ξανά σήμερα στα δρομολόγια στη γραμμή Algeciras-Tanger Med.

Υπενθυμίζεται ότι το μεγάλο πλοίο είχε αντιμετωπίσει μηχανικά προβλήματα και στο παρελθόν (2013), γεγονός που οδήγησε στη διακοπή της ναύλωσης του πλοίου από τη γαλλική SNCM, που το χρησιμοποιούσε στη γραμμή La Goulette-Marseille – Genoa.

Επισημαίνεται, ότι η πρόσφατη μηχανική βλάβη στο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στη νεοσύστατη AML, καθώς δίνει το έναυσμα στον OPE να αμφισβητήσει ευθέως την αξιοπιστία του πλοίου και παράλληλα να ενισχύσει τους ισχυρισμούς που προέβαλε στο παρελθόν για τη μη δρομολόγηση του στη συγκεκριμένη γραμμή.

Το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ έχει ναυπηγηθεί στην Πολωνία το 1992. Έχει μήκος 175,4 μέτρα και πλάτος 28,5 μέτρα. Μπορεί να μεταφέρει 2.250 επιβάτες και 850 Ι.Χ., ενώ έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 22 κόμβους.

[email protected]

φωτο: Africa Morocco Link