Διασώθηκαν τελικά όλοι οι επιβάτες και πλήρωμα του ferry που βυθίστηκε στην Ινδονησία

 

Διασώθηκαν τελικά όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του εγ/ογ KM WIHAN SEJAHTERA όπως μεταδίδει τοπικό πρακτορείο ειδήσεων. Το πλοίο βυθίστηκε στον κόλπο Lamong στην Σουραμπάγια της Ινδονησίας το πρωί της 16ης Νοεμβρίου.

Αιτία της βύθισης είναι πιθανόν η πρόσκρουση του πλοίου σε κάποιο ύφαλο ή σε κάποιο ναυάγιο με αποτέλεσμα να αρχίσει η εισροή υδάτων και το πλοίο να πάρει κλίση προς τη δεξιά πλευρά. Οι επιβάτες και το πλήρωμα πάλεψαν για τη ζωή τους καθώς άρχισαν να σκαρφαλώνουν από τα χαμηλότερα καταστρώματα προς τα πιο ψηλά. Τα σκάφη που έσπευσαν στην περιοχή περισυνέλεξαν με ασφάλεια τους ναυαγούς, ωστόσο παραμένει ασαφής ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων στο πλοίο καθώς διάφορες πηγές κάνουν λόγο για 212 επιβάτες αντί των 153 που φαίνονταν επισήμως με βάση τα εισιτήρια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιου είδους ατύχημα στην Ινδονησία όπως και στις Φιλιππίνες όπου τα μέτρα ασφάλεια όσο αφορά την ασφάλεια στις θαλάσσιες μεταφορές είναι ελλιπή έως ανύπαρκτα. Το ίδιο ισχύει και στο θέμα της συντήρησης των πλοίων καθώς σχεδόν σε όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες παρατηρείται πλημμελής συντήρηση των πλοίων τους χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός έλεγχος.{jcomments on}