Φωτιά ξέσπασε σε επιβατηγό πλοίο με 187 άτομα στην Ινδονησία

Mutiara Sentosa Ινδονησία

Φωτιά ξέσπασε στο πλοίο MUTIARA SENTOSA I ενώ αυτό έπλεε στη θάλασσα της Ιάβα κοντά στο νησί Masalembu, μεταξύ του Macassar και της Surabaya στην Ινδονησία. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το Macassar με προορισμό τη Surabaya και γύρω στις 06:00 το απόγευμα, χθες 19 Μαΐου.

Στο πλοίο επέβεναν 143 επιβάτες και 43 άτομα πλήρωμα και μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς άρχισε να παρασύρεται από τα θαλάσσια ρεύματα, ενώ ο πλοίαρχος διέταξε την εκκένωση του. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι επιβάτες και το πλήρωμα επιβιβάστηκαν σε βάρκες και σχεδίες. Αρκετά σκάφη κατευθύνθηκαν στο σημείο για να βοηθήσουν, μεταξύ των οποίων και το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MERATUS MAKASSAR (IMO 9106637).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από κατάστρωμα φορτίου, όπου βρίσκονταν αρκετές δεκάδες οχημάτα. Το σύστημα πυρόσβεσης αν και ενεργοποιήθηκε, απέτυχε να κατασβέσει την πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε τα οχήματα και εξαπλώθηκε και έξω από το κατάστρωμα φορτίου. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν οτι οι 187  επιβαίνοντες στο πλοίο διασώθηκαν και δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Το MUTIARA SENTOSA I έχει εγκαταληφθεί και συνεχίζει να παρασύρεται προς το νησί Masalembu που βρίσκεται στην0 ανατολική ακτή.
Οι ενημερώσεις που έρχονται βέβαια εξακολουθούν να προκαλούν σύγχυση καθώς ορισμένες πηγές επιμένουν ότι υπήρχαν συνολικά 178 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος, οτι 5 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 28 εξακολουθούν να αγνοούνται. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν 187 άνθρωποι στο πλοίο, όλοι διασωθέντες, και χωρίς θύματα.

Mutiara Sentosa Ινδονησία