Δελτίο Τύπου Ventouris Sea Lines

Παρακαλώ όποιοι σχετίζονται με τα νησιά μας με οποιονδήποτε τρόπο,να προσέχουν τί γράφουν , διότι τα λόγια τους τα διαβάζουν οι ναυτικοί μας και επηρεάζονται αρνητικά, κάτι το οποίο εγκυμονεί κίνδυνο για τους νησιώτες μας.

Λιμάνι σαν αυτό της Φολεγάνδρου θα έπρεπε να απαγορεύει το κράτος ακόμα και την προσπάθεια άνω των 7 μποφόρ.

Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια για όποιον γνωρίζει.

Παρά ταύτα,η Ventouris Sea Lines,με το συγκεκριμένο πλοίο και με τον συγκεκριμένο έμπειρο Πλοίαρχο cp. Νίκο Σάρδη, έχει αποδείξει πολλά χρόνια ότι όχι μόνο ενδιαφέρεται για την επιβίωση των μικρών νησιών μας, αλλά έχει κατά επανάληψη και με απαγορευτικά και προσεγγίσει και προσπαθήσει , πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών.

Η συμβουλή μου, προτροπή μου και πάνω απ’όλα η δουλειά μου και υποχρέωσή μου, είναι να λέγω στους Πλοιάρχους ότι την ώρα της κρίσης πρέπει να είναι απολύτως ανεπηρέαστοι και να πράτουν μόνο αυτό που τους επιβάλει η ναυτική τους εκπαίδευση, με γνώμονα πρώτο πάντα την ασφάλεια πλοίου και επιβατών και να μην επιζητούν το μπράβο από την εταιρεία ή τους επιβάτες. Μόνο έτσι πρέπει να λειτουργεί ένας Πλοίαρχος σε ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο.

Ο μόνος λόγος που αναγκάζομαι να μιλήσω σήμερα είναι γιατί θέλω να τονίσω το πόσο σημαντικό είναι να μην επηρεάζεται καθόλου ο Πλοίαρχος με αρνητικά συναισθήματα, από φωνές επιβατών ή από αφελή πικρόχολά σχόλια ασχέτων, του τύπου δεν προσεγγίζει γιατί δεν ήθελε ή γιατί δεν μπορούσε.

Παρακαλώ όλους του παράγοντες να καταλάβουν τη σοβαρότητα των λόγων τους και να συνειδητοποιήσουν ότι η προσέγγιση των πλοίων σε τέτοια λιμάνια, υπό αντίξοες συνθήκες, είναι ναυτική επιχείρηση χειρουργική και να αφήσουν ανεπηρέραστους αυτούς που ξέρουν πολύ καλά την δουλειά τους, να συνεχίσουν το έργο τους και την αποστολή τους.

Για την Ventouris Sea Lines

Ευάγγελος Βεντούρης