Χωρίς πλοίο για δύο μήνες η Σαμοθράκη

Χωρίς καράβι θα παραμείνει από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου μέχρι και τις 20 Μαΐου το νησί της Σαμοθράκης, καθώς το υπάρχον πλοίο της γραμμής θα ακινητοποιηθεί για δύο μήνες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του enet.gr, με επιστολή της διαχειρίστριας εταιρίας που κοινοποιήθηκε στους αρμόδιους φορείς του νησιού, το ΣΑΟΣ 2, το οποίο τα τελευταία τρία χρόνια εκτελούσε διαρκώς δρομολόγια, υποχρεούται με βάση τη νομοθεσία να προχωρήσει σε δίμηνη επισκευή του πλοίου.
Μάλιστα στην  επιστολή της η εταιρεία σημειώνει ότι  είχε αποφασίσει στη θέση το “Νονα Μαίρη”  στη θέση του ΣΑΟΣ ΙΙ, ωστόσο, το πλοίο αυτό στερείται τα πιστοποιητικά καθώς έχουν αφαιρεθεί από τον Ελληνικό Νηογνώμονα και για αυτό το λόγο έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ένταξης του στον Ρωσικό Νηογνώμονα.
Όμως το γεγονός έναρξης διαδικασίας εκποίησης του πλοίου από τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, προκειμένου η εταιρεία να απομακρύνει τα ακινητοποιημένα πλοία από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ουσιαστικά ακυρώνει την προσπάθεια να λάβει τα χαρτιά το “Νόνα Μαίρη”.
Η εταιρεία καταλήγει ότι με βάση τα παραπάνω δεν μπορεί να εξασφαλίσει δρομολόγιο για το νησί για δυο μήνες και επέλεξε τις συγκεκριμένες ημερομηνίες προκειμένου όπως χαρακτηριστικά σημειώνει να μην δημιουργηθεί πρόβλημα τους καλοκαιρινούς μήνες.