Συμφωνία Austal και Fred Olsen Express για δύο νέα Trimaran

Fred Olsen

Σε μια νέα παραγγελία προχώρησε η ισπανική ναυτιλιακή εταιρεία Fred Olsen καθώς ήρθε σε συμφωνία με τα ναυπηγεία της Austal στην Αυστραλία για τη ναυπήγηση 2 ταχύπλοων οχηματαγωγών πλοίων τύπου Trimaran.
Η συμφωνία, ύψους 126 εκατομμυρίων ευρώ (147,7 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), προβλέπει πως η Austal θα κατασκευάσει τα ταχύπλοα πλοία των 117 μέτρων τα οποία θα πρέπει να παραδοθούν, το πώτο σε 29 μ.ηνες και το δεύτερο σε 36 μήνες.

Τα δύο νέα Trimarans θα είναι ικανά να μεταφέρουν περισσότερους από 1.100 επιβάτες και έως 276 αυτοκίνητα με ταχύτητες έως και 38 κόμβους, ενώ η ναυπήγηση και των δύο θα ξεκινήσει μέσα στο 2018. Η ακριβής τοποθεσία ναυπήγησης των πλοίων δεν είναι επί του παρόντος γνωστή.

Σχεδιασμένοα από την Austal Australia, τα trimarans θα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, θα είναι τα Νο2 και Νο3 Τrimarans που θα παραδοθούν στην Fred Olsen S.A., η οποία εκμεταλλεύεται ήδη το πρώτο και μεγαλύτερο επιβατικό πλοίο τύπου Trimaran, το Benchijigua Express που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Austal το 2005.

“Το Benchijigua Express έχει καταστεί δείκτης αναφοράς για τις εμπορικές θαλάσσιες μεταφορές, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις προσδοκίες όσο αφορά την απόδοση, την ταχύτητα και την ταξιδιωτική εμπειρία των πελατών της εταιρείας στα Κανάρια Νησιά”, δήλωσε ο David Singleton, Διευθύνων Σύμβουλος της Austal.

“Αυτό είναι ένα συμβόλαιο για το σχεδιασμό της επόμενης γενιάς Trimaran που θα προσφέρει νέα επίπεδα άνεσης στους επιβάτες αλλά και στην αποδοτικότητα του πλοίου, και αποδεικνύει ότι το Trimaran είναι το σωστό εργαλείο για τη δουλειά στις δύσκολες θαλάσσιες συνθήκες του Ατλαντικού. Πρόκειται για ένα παιχνίδι αλλαγής στην αγορά “, πρόσθεσε ο Ben Marland, Austal Αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Ας πάρουμε μια γεύση από το Benchijigua Express που βρίσκεται στο στόλο της Fred Olsen από το 2005. Να θυμίσουμε ότι τo Benchijigua Express είναι κατά 9 μέτρα μεγαλύτερο από τα δύο νέα Trimarans.

[youtube id=”dLS65yuDCmA”]

[youtube id=”9YKyKJL6sds” autoplay=”no”]