Απάντηση της HELLENIC SEAWAYS σχετικά με τα τελευταία δημοσιεύματα

Σε ανακοίνωση – απάντηση προχώρησε η HELLENIC SEAWAYS σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών όσο αφορά την αγορά επιπλέον μετοχών της εταιρείας από τον όμιλο Grimaldi.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση..

Mε αφορμή τα δημοσιεύματα του τύπου σήμερα η Hellenic Seaways υπενθυμίζει στην αγορά αλλά και το κοινό την επίτευξη των παρακάτω:

 

* Πωλήσεις της τάξεως των 130 εκατομμυρίων Ευρώ

* Λειτουργικά Κέρδη της τάξεως των 25 εκατομμυρίων Ευρώ, σε συνέχεια της λειτουργικής κερδοφορίας των τριών τελευταίων χρόνων

* Επιστροφή στην κερδοφορία μετά από 6 χρόνια

* 25% αύξηση αριθμού εισιτηρίων στα 3.500.000

* Αναδιάρθρωση των δανείων που εξασφαλίζει μακρύτερη περίοδο αποπληρωμής (η πρώτη ελληνική εταιρεία που κατάφερε να το επιτύχει την περσινή χρονιά)

* Αγορά ενός πλοίου και ριζική ανακατασκευή ακόμα δύο που δρομολογούνται το καλοκαίρι του 2016:

> HELLENIC HIGHSPEED (πρώην HELLENIC WIND)

> NISSOS SAMOS

> HIGHSPEED 7

* Ανάπτυξη νέων δρομολογίων που συνδέουν Ηράκλειο – Κυκλάδες – Β. Αιγαίο

* Δρομολόγηση για το 2016 στη γραμμή Πειραιά – Μεστά Χίου – Μυτιλήνη – Λήμνος – Θεσσαλονίκη. Παράλληλα γίνονται 7 συνδέσεις της Καβάλας με τη Λήμνο την εβδομάδα.

* Άνοιγμα νέων αγορών με συζητήσεις σε προχωρημένο στάδιο για τη δημιουργία νέων δρομολογίων μεταξύ Σμύρνης – Θεσσαλονίκης και Νησιών Β. Αιγαίου.

Η HELLENIC SEAWAYS εξυπηρετεί δρομολόγια της άγονης γραμμής που αποτελούν τη μόνη σύνδεση ακριτικών νησιών με την ηπειρωτική χώρα κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ο Αγ. Ευστράτιος, ο Εύδηλος και ο Αγ. Κήρυκος της Ικαρίας, η Σίκινος, η Φολέγανδρος, η Κίμωλος, οι Φούρνοι, είναι μερικά μόνο από τα λιμάνια στα οποία δένουν μόνο πλοία της HELLENIC SEAWAYS.

Σημειώνεται ότι σήμερα, η HELLENIC SEAWAYS, με ισχυρή μετοχική βάση, διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο και το εκτενέστερο δίκτυο δρομολογίων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Μεσόγειο, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επιβάτες ενώ απασχολεί περισσότερα από 900 άτομα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η εταιρεία βρίσκεται σε πορεία σταθερής ανάπτυξης, με εξαιρετικές προοπτικές για το 2016 λόγω της αναμενόμενης αύξησης του εξωτερικού τουρισμού, της χαμηλότερης τιμής του πετρελαίου αλλά και της δρομολόγησης νέων πλοίων σε περισσότερα δρομολόγια.{jcomments on}