Αναβλήθηκε ο πλειστηριασμός του Αίολος Κεντέρης Ι. Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε η NEL LINES

Αίολος Κεντέρης Ι

Tο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά με απόφασή του άλλαξε την ημερομηνία ορίζοντας τον πλειστηριασμό για το νέος έτος

Σε σήριαλ αναμένεται να εξελιχθεί ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός του ταχυπλόου Αίολος Κεντέρης Ι. Αρχικά η διαδικασία είχε οριστεί για τις 6 Δεκεμβρίου ανήμερα του Αγίου Νικολάου με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς.

Όμως η πλοιοκτήτρια εταιρεία, η NEL LINES κατέθεσε ασφαλιστικά στις 29 Νοεμβρίου και χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά με απόφασή του άλλαξε την ημερομηνία ορίζοντας τον πλειστηριασμό για το νέος έτος και πιο συγκεκριμένα για την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου ενώ ανέβασε και το τίμημα από τα 4,5 εκατομμύρια στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ.
Η πλευρά της ΝΕΛ υποστήριξε ότι το πλοίο παροπλίστηκε λόγω της ακριβής τιμής των καυσίμων και πως τώρα μπορεί να αξιοποιηθεί. Επίσης, εκτιμά το κόστος συντήρησης στου πλοίου στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Η εταιρεία εκτιμά τη σημερινή αξία του ταχυπλόου στα 15 εκατομμύρια ευρώ και υποστήριξε ότι είναι οικονομικό στην κατανάλωση καυσίμων καθώς και ότι έχει διάρκεια ζωής 30 χρόνια.

Στον αντίποδα η πλευρά της Τράπεζας υποστήριξε ότι το πλοίο είναι παροπλισμένο επί επτά χρόνια και η τέσσερις μηχανές του δεν έχουν λειτουργήσει όλα αυτά τα χρόνια ενώ εκτίμησε ότι το κόστος συντήρησής τους ανέρχεται στις 750 χιλιάδες ευρώ για κάθε μηχανή που σημαίνει ότι το συνολικό κόστος ανέρχεται στα τρία εκατομμύρια ευρώ, ποσό τριπλάσιο από εκείνο που υπολόγισε η ΝΕΛ. Επίσης, η Τράπεζα τόνισε ότι η σημερινή αξία του Αίολος Κεντέρης Ι εφόσον ήταν λειτουργικό θα μπορούσε να αγγίξει τα 11 εκατομμύρια ευρώ ενώ σήμερα λόγω του παροπλισμού του η αξία του δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Στη δικαστική αυτή διελκυστίνδα η πλευρά της ΝΕΛ αντέτεινε ότι έχει εγγράφως εκδήλωση ενδιαφέροντος για αγορά του ταχυπλόου από την εταιρεία Meditteranean Shipping Enterprise για 16,5 εκατομμύρια ευρώ.

Για τον πλειστηριασμό ενδιαφέρον φέρεται να έχει εκδηλώσει η Golden Star Ferries της οικογένειας Στεφάνου.

protothema.gr