Ανακοινώθηκαν τα θέματα του επόμενου ΣΑΣ

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα θέματα που θα συζητηθούν στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που θα συνεδριάσει στις 21 του μήνα.

Τα σημαντικότερα θέματα είναι όπως αναμενόταν το αίτημα της VENTOURIS SEA LINES για τη δρομολόγηση του ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ στη γραμμή Ραφήνας – Άνδρου – Τήνου – Μυκόνου και το αίτημα της HELLENIC SEAWAYS με το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ για Δυτικές Κυκλάδες. Η έκτακτη δρομολόγηση του SPEEDRUNNER III πρός Σέριφο – Σίφνο – Μήλο από τις 7 μεχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Βέβαια και η προσπάθεια της NEL LINES να επανέλθει στο Β. Αιγαίο με το αίτημα για ελεύθερη δρομολόγηση του ΜΥΤΙΛΗΝΗ έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αν και όπως όλα δείχνουν ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης δεν θα επιτρέψει την επάνοδο της NEL στη συγκεκριμένη γραμμή όντας κατηγορηματικός στις δηλώσεις του στη Βουλή.
Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που είχε στη Βουλή με τον Βουλευτή Λέσβου της ΝΔ κ. Παύλου Βογιατζή μετά από σχετική ερώτηση του πρός τον κ. Βαρβιτσιώτη για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Β. Αιγαίου που ακολουθεί στο βίντεο.

 

Δείτε τα θέματα πατώντας στο παρακάτω σύνδεσμο.

{phocadownload view=file|id=6|text=Θέματα ΣΑΣ 21-10-2014|target=s}