Αγωνία για το μέλλον των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων

Τους τελευταίους μήνες η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων πραγματοποιείται με ένα και μοναδικό πλοίο, το ΑΡΤΕΜΙΣ. Την καλοκαιρινή περίοδο το πλοίο της Hellenic Seaways έδωσε πνοή στον τουρισμό και την ενδοεπικοινωνία των Κυκλάδων, δίνοντας πολλές φορές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κυκλαδίτες λόγω της νησιωτικότητας.

Ωστόσο, εδώ και λίγες ημέρες οι Κυκλάδες… εκπέμπουν σήμα κινδύνου με το φόβο οτι τα νησιά μας θα μείνουν χωρίς δρομολόγια, καθώς ολοκληρώνεται η σύμβαση του πλοίου στις 24 Σεπτεμβρίου.

Πλέον αναμένεται η απόφαση του αρμόδιου υπουργού ναυτιλίας για να δοθεί λύση στο πρόβλημα, είτε με νέα παράταση για το ΑΡΤΕΜΙΣ, είτε με ανάθεση της συγκεκριμένης γραμμής σε κάποια άλλα εταιρεία.

Συγκεκριμένα πριν από λίγες ημέρες αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού για σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την αποκλειστική εξυπηρέτηση ακτοπλοϊκών γραμμών νησιών των Κυκλάδων.

Η πρόσκληση αφορά τις παρακάτω έξι γραμμές: ΣΥΡΟΣ – ΚΥΘΝΟΣ – ΚΕΑ – ΛΑΥΡΙΟ και επιστροφή ΣΥΡΟΣ – ΠΑΡΟΣ – ΝΑΞΟΣ – ΙΟΣ – ΣΙΚΙΝΟΣ – ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ – ΚΙΜΩΛΟΣ – ΜΗΛΟΣ και επιστροφή ΣΥΡΟΣ – ΠΑΡΟΣ – ΣΕΡΙΦΟΣ – ΣΙΦΝΟΣ – ΚΙΜΩΛΟΣ – ΜΗΛΟΣ και επιστροφή ΣΥΡΟΣ – ΤΗΝΟΣ – ΑΝΔΡΟΣ και επιστροφή ΣΥΡΟΣ – ΠΑΡΟΣ – ΝΑΞΟΣ – ΔΟΝΟΥΣΑ – ΑΙΓΙΑΛΗ – ΚΑΤΑΠΟΛΑ – ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ – ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΑ – ΝΑΞΟΣ – ΠΑΡΟΣ – ΣΥΡΟΣ ΣΥΡΟΣ – ΠΑΡΟΣ – ΝΑΞΟΣ – ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ – ΣΙΚΙΝΟΣ – ΙΟΣ – ΘΗΡΑΣΙΑ – ΘΗΡΑ – ΑΝΑΦΗ και επιστροφή.

Η σύμβαση ή συμβάσεις θα έχουν διάρκεια τρία χρόνια. Αν υπάρξει ενδιαφέρον από ναυτιλιακές εταιρείες τα παραπάνω ενδοκυκλαδικά δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν στις 26 Σεπτεμβρίου 2015. Πάντως οι νησιώτες αγωνιούν και εκφράζουν την άμεση εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων που κάθε τόσο μετατρέπονται σε πραγματική οδύσσεια, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες των Κυκλαδικών νησιών.

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα λύση θα προκύψει μια χαώδης κατάσταση στη σύνδεση των ανατολικών Κυκλάδων με τη Σύρο, καθώς και σε γραμμές που συνδέουν το ένα νησί με το άλλο. Την αγωνία τους εκφράζουν και τα αθλητικά σωματεία των Κυκλάδων σε όλα τα αθλήματα που δεν θέλουν να φαντάζονται άσχημα σενάρια…

Το… φιλί της ζωής στον τουρισμό έδωσε το φετινό καλοκαίρι το ΑΡΤΕΜΙΣ

Κανείς δεν μπορεί να αναιρέσει την προσφορά των πλοίων που πραγματοποιούν τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια καθ’ ολη την διάρκεια του χρόνου. Συγκεκριμένα, το ΑΡΤΕΜΙΣ, το Σαββατοκυριακό που μας πέρασε ήταν για ακόμα μια φορά…sold out, αποδεικνύοντας το πόσο σημαντικά είναι τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.

cyclades24.gr

{jcomments on}