Ώρες αγωνίας για την οικογένεια του Έλληνα ναυτικού που απήγαγαν πειρατές στο Τόγκο

πειρατές
φωτογραφία: reuters

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 20χρονο Έλληνα μηχανικό και τους άλλους ναυτικούς από το ελληνικό πλοίο στο Τόγκο που άρπαξαν έξι βαριά οπλισμένοι πειρατές, καθώς οι δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής.

Τις ακτές της Νιγηρίας και του Τόγκο τις «χτενίζουν» ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο, ένα αεροσκάφος του στρατού του Τόγκο και περιπολικά της ακτοφυλακής, προκειμένου να εντοπίσουν το κρησφύγετο των πειρατών όπως αναφέρει το newsit.gr.

Τρεις από τους πειρατές, με τη βοήθεια σκάλας που είχαν στην κατοχή τους, προσέγγισαν το δεξαμενόπλοιο ELKA ARISTOTLE, και άνοιξαν πυρ, βγάζοντας κραυγές. Άρπαξαν τους τρεις ναυτικούς και χάθηκαν μέσα στη νύχτα. Πλέον, η ζωή του 20χρονου κρέμεται από τις διαπραγματεύσεις με τους πειρατές.

Δραματικές ώρες για την οικογένεια του ναυτικού

Η οικογένεια του ναυτικού ζει απερίγραπτες ώρες αγωνίας. Το μόνο που θέλει είναι να γυρίσει το παιδί τους.

O μεγάλος του αδερφός αποκάλυψε ότι έχει τύψεις γιατί εκείνος ήταν που τον ώθησε να ασχοληθεί με τα ταξίδια και τα καράβια.

Ο πατέρας του Έλληνα ναυτικού ξημεροβραδιάζεται πάνω από το τηλέφωνο, περιμένοντας αυτό να χτυπήσει, ιδανικά από τον γιο του.

“Την Πέμπτη μας πήρε και ήταν μια χαρά, μιλάγαμε στο Skype, τον βλέπαμε και μας έβλεπε. Το παιδί είναι στη σχολή. Είναι δόκιμος, δεν είναι επαγγελματίας. Του εμπορικού ναυτικού. Κρατική σχολή. Παίρνουνε την ευθύνη πάνω τους και πιστεύω ότι θα έχει πολύ καλή κατάληξη”, λέει ο πατέρας του από το Μεσολόγγι.

Μιλώντας στον Ant1, ο πατέρας του 20χρονου λέει χαρακτηριστικά: “Αντιμετωπίζει ένα προβληματάκι υγείας.

Το έχει χρόνια από μικρό παιδί. Παίρνει τρία χαπάκια, και αυτά πρέπει καθημερινά

Μαζί του… πού να τα έχει… Όπως βγήκε από την καμπίνα να δει τι γίνεται, του ριχτήκανε. Από εκεί συνέχισε πόλεμος. Αν ήταν στο καράβι δεν θα είχαμε πρόβλημα. Τα παιδιά τα πήρανε. Αυτό είναι όλο το πρόβλημα. Πήραν τα παιδιά από το καράβι και δεν ξέρουμε πού τα πάνε, αν είναι καλά στην υγεία τους και όλα αυτά”.

Συνεχίζοντας για το πώς συνέβη το “ρεσάλτο” των πειρατών στο δεξαμενόπλοιο Elka aristotle (φωτο: Reuters), ο πατέρας του 20χρονου σημειώνει: “Αυτοί ριχτήκανε στο πλοίο με σκάλες και βεντούζες. Ανεβήκανε πάνω, χτύπησε η σειρήνα τη νύχτα. 02.:00 π.μ. ήταν εκεί. Βγήκανε τα παιδιά από το δωμάτιο για να δουν τι συμβαίνει και τους αρπάξανε. Ακολούθησαν συμπλοκές με τα όπλα, χτυπήσανε έναν φρουρό στο πόδι και τελείωσε. Πάει το παιδί. Χάθηκε”.