Αγώνες ιστιοπλοΐας, γκολφ, δρόμου και ποδοσφαίρου διοργανώνουν τα Ποσειδώνια

Ποσειδώνια

ΟΙ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χιλιάδες οι συμμετοχές εκπροσώπων της παγκόσμιας ναυτιλίας
στους αγώνες ιστιοπλοΐας, γκολφ, δρόμου και ποδοσφαίρου
Τουλάχιστον 2.500 στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών αναμένεται να λάβουν μέρος στα φετινά Posidonia Games, μια σειρά τεσσάρων δημοφιλών αθλητικών αγώνων που θα διεξαχθούν σε διάφορες τοποθεσίες της Αττικής, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη των Ποσειδωνίων 2018, της σημαντικότερης ναυτιλιακής έκθεσης στον κόσμο.
Την Παρασκευή 1η Ιουνίου, περίπου 600 ιστιοπλόοι θα ανοίξουν τα πανιά τους στα γαλάζια νερά του Φαλήρου για τον αγώνα ιστιοπλοΐας Posidonia Cup. Την Κυριακή 3 Ιουνίου, συνολικά 1.500 δρομείς θα συγκεντρωθούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σημείο εκκίνησης του αγώνα δρόμου 5 χλμ. Posidonia Running Event που διεξάγεται στους πολυσύχναστους δρόμους του Πειραιά. Την ίδια ημέρα, 100 στελέχη θα λάβουν μέρος στον αγώνα Shotgun 18 οπών στο καταπράσινο γήπεδο γκολφ της Γλυφάδας, στο πλαίσιο του Posidonia Golf Tournament. Τέλος, 280 φίλοι του αγωνίσματος θα αναμετρηθούν στο τουρνουά  ποδοσφαίρου 5×5 Posidonia Shipsoccer Tournament.
Οι συμμετέχοντες θα εκπροσωπήσουν συνολικά περισσότερες από 150 εταιρείες από τον κλάδο της ναυτιλίας, οι οποίοι θα συμμετάσχουν είτε για να διεκδικήσουν τα περιζήτητα ποσειδωνιακά έπαθλα και μετάλλια ή απλώς για τη χαρά της συμμετοχής σε ένα διεθνές αθλητικό γεγονός. Οι αγώνες θα διεξαχθούν πριν από την εβδομάδα των Ποσειδωνίων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 4-8 Ιουνίου στο Athens Metropolitan Expo.
«Κάθε δύο χρόνια, οι Ποσειδωνιακοί αγώνες φέρνουν κοντά επαγγελματίες του ναυτιλιακού κλάδου από όλες τις γωνιές της γης, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, να βελτιώσουν τις ικανότητές τους και να ενισχύσουν το πνεύμα συνεργασίας μέσα από το αγαπημένο τους άθλημα», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Εκτελεστικός Διευθυντής των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε., διοργανώτριας εταιρείας των αγώνων και της έκθεσης Ποσειδώνια.

POSIDONIA GAMES_PHOTO1 POSIDONIA GAMES_PHOTO 3
«Οι συμμετέχοντες στα Posidonia Games θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δικτυωθούν με δυνητικούς πελάτες τόσο κατά τη διεκδίκηση των επάθλων όσο και στη διάρκεια των τελετών απονομής που θα διεξαχθούν για κάθε αγώνισμα. Ιδιαίτερα σημαντική πτυχή των εκδηλώσεων αυτών είναι ότι επιμηκύνουν τη διάρκεια των Ποσειδωνίων, δημιουργώντας αυξημένα έσοδα για τους κλάδους της φιλοξενίας, της εστίασης, της διοργάνωσης εκδηλώσεων και των μεταφορών στην Αθήνα», συμπλήρωσε ο κ. Βώκος.
Τα έσοδα από τις αθλητικές εκδηλώσεις διατίθενται για καλό σκοπό, υποστηρίζοντας τις εκπαιδευτικές και ανθρωπιστικές προσπάθειες συνεργαζόμενων εταιρειών και ΜΚΟ. Τα έσοδα από τις εισφορές των συμμετεχόντων στον αγώνα δρόμου Posidonia Running Event θα δοθούν για την υποστήριξη του έργου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟΔΕΠ), ενώ τα έσοδα από τον αγώνα ιστιοπλοΐας Posidonia Cup θα διατεθούν για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) και για την προώθηση της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα.
Εκατοντάδες φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι ή απλώς λάτρεις του αθλητισμού αναμένεται να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, για να υποστηρίξουν τις αγαπημένες τους ομάδες και τους αθλητές στην προσπάθειά τους να διακριθούν στα Posidonia Games.
Η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής συνεχίζεται ακόμα στον ιστότοπο των Ποσειδωνίων, ο οποίος περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες για καθένα από τα τέσσερα αγωνίσματα.
Μέχρι τώρα χορηγοί των Posidonia Games είναι οι παρακάτω εταιρείες και οργανισμοί: χορηγοί του ένατου αγώνα ιστιοπλοΐας Posidonia Cup είναι οι εταιρείες Lalizas, Jotun, Aria Fine Catering και υποστηρικτές οι εταιρείες ABS, D. Koronakis SA, ShipMedical Ltd και G4S Telematix. Χρυσός χορηγός του αγώνα δρόμου Posidonia Running Event, που συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των Ποσειδωνίων για πρώτη φορά το 2016, είναι o DNV GL, και χορηγός είναι η Empire Navigation. Οι εταιρίες Thenamaris και Costamare είναι για άλλη μια χρονιά χορηγοί του Posidonia Golf Tournament, που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη φορά με την υποστήριξη του Costa Navarino. Χορηγός του τουρνουά ποδοσφαίρου Posidonia Shipsoccer Tournament, που ξεκίνησε το 2008, είναι και φέτος η Swift Marine.
-//-

Για περισσότερες πληροφορίες:
Άρτεμις Βαμβακοπούλου, Posidonia Press Officer, EXTROVERT | Business Communications,
Τηλ.: +30 210 6724265, Email: [email protected]
Μαρία Φώτου, Marketing & Events Coordinator, Posidonia Exhibitions Α.Ε.,
Τηλ.: +30 210 4283608, Email: [email protected]