Η Seaspan Shipyards ναυπηγεί το πιο σύγχρονο ερευνητικό πλοίο στον Καναδά

ερευνητικό πλοίο

Η Seaspan Shipyards θα ναυπηγήσει το πιο σύγχρονο ερευνητικό πλοίο στον Καναδά.

Το σκάφος υπεράκτιων ωκεανογραφικών επιστημών θα διεξάγει κρατική έρευνα για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τα ωκεάνια οικοσυστήματα του Καναδά για την υποστήριξη της στρατηγικής της μπλε οικονομίας

Η Seaspan Shipyards (Seaspan) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την ναυπήγηση του σκάφους Offshore Oceanographic Science (OOSV). Αυτό το σημαντικό ορόσημο ξεκινά την κατασκευή της τρίτης κατηγορίας πλοίων που η Seaspan κατασκευάζει στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Ναυπηγικής (NSS). Το σκάφος θα προσφέρει την απαραίτητη ικανότητα στόλου για την Καναδική Ακτοφυλακή και μια ωκεανογραφική επιστημονική πλατφόρμα για την Αλιεία και τους Ωκεανούς του Καναδά.

Για τα επόμενα τρία χρόνια, περισσότεροι από 700 υπάλληλοι της Seaspan και εκατοντάδες περισσότεροι στην αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας στο Καναδά θα εργαστούν στο πλοίο μήκους 88 μέτρων. Το OOSV κατασκευάζεται στο πολυετές πρόγραμμα της Seaspan Vancouver Shipyard ταυτόχρονα με το πρώτο κοινό πλοίο υποστήριξης για το Βασιλικό Ναυτικό του Καναδά.

Το OOSV θα υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα ωκεανογραφικών, αλιευτικών, γεωλογικών και υδρογραφικών αποστολών έρευνας. Αυτές οι αποστολές θα προωθήσουν τις επιστημονικές γνώσεις σχετικά με τους ωκεανούς, τον βυθό και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και θα βοηθήσουν να οδηγήσουν σε πιο υγιή, πιο βιώσιμα ωκεάνια οικοσυστήματα, βασική προτεραιότητα της στρατηγικής της κυβέρνησης του Καναδά για την οικονομία.

Αυτό το πλωτό εργαστήριο θα είναι εξοπλισμένο με εξειδικευμένο εξοπλισμό που περιλαμβάνει πολλά προηγμένα υγρά και στεγνά εργαστήρια, μια αίθουσα δειγματοληψίας ωκεανών, ένα επιστημονικό σύστημα θαλασσινού νερού για τη μελέτη των επιπέδων οξυγόνου, της θερμοκρασίας και της αλατότητας και μια υπερσύγχρονη σουίτα και μια σουίτα αισθητήρων. για τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων για τα πάντα, από τις τρέχουσες ταχύτητες νερού έως την υποβρύχια ακουστική.

OOSV-View1 OOSV-View2 OOSV-View3 OOSV-View4 OOSV-View5

Το ερευνητικό πλοίο, το οποίο θα φιλοξενήσει μέχρι 34 πλήρωμα και 26 επιστήμονες, θα εκτελέσει επίσης επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και περιβαλλοντική ανταπόκριση, όπως απαιτείται.

Το νέο OOSV θα αντικαταστήσει τον σεβάσμιο CCGS Hudson, το οποίο ήταν το πρώτο θαλάσσιο επιστημονικό σκάφος του Καναδά όταν τέθηκε σε λειτουργία το 1964 και είναι το μεγαλύτερο πλοίο που εξυπηρετεί τον στόλο της ακτοφυλακής του Καναδά. Αναμένεται να αποσυρθεί το 2024 μετά από 60 χρόνια σημαντικών επιστημονικών αποστολών, ανεκτίμητων συνεισφορών στην επιστήμη των ωκεανών και αρκετές ιστορικές αποστολές, συμπεριλαμβανομένης της Αρκτικής και ως το πρώτο επιστημονικό σκάφος που περιβάλλει τόσο τη Βόρεια όσο και τη Νότια Αμερική.

Σύμφωνα με τους τρέχοντες περιορισμούς που σχετίζονται με το COVID-19 σε εκδηλώσεις και δημόσιες συγκεντρώσεις, η κοπή χάλυβα OOSV στο ναυπηγείο του Βανκούβερ του Seaspan παρευρέθηκε από μια μικρή ομάδα υπαλλήλων και εκπροσώπους επιτόπου της καναδικής ακτοφυλακής.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλοίου, πατώντας εδώ

 

Πηγή: Deloitte Socioecono