Το Αιγυπτιακό εκπαιδευτικό πλοίο AIDA IV στον Πειραιά για τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016

read in english

Για μία ακόμα φορά το Αιγυπτιακό εκπαιδευτικό πλοίο AIDA IV επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά, στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016 και παρέθεσε δεξίωση στις 4 Ιουνίου με πολλούς διακεκριμένους καλεσμένους από την Αιγυπτιακή Πρεσβεία και την Αιγυπτιακή Κοινότητα στην Ελλάδα, μέλη του AASTMT (Αραβική Ακαδημία Επιστήμης, Τεχνολογίας και Θαλασσίων Μεταφορών),του STI (Ινστιτούτου Θαλάσσιας Εκπαίδευσης) και ο Πλοίαρχος και οι αξιωματικοί του AIDA IV. Μεταξύ των παραβρισκόμενων ήταν ο Αντιπρόεδρος του AASTMT Δρ. Mohamed Dawood εκ μέρους του Προέδρου της Ακαδημίας Δρ. Ismail Abdel Gafar Ismail,ο Κοσμήτωρ του STI Πλοίαρχος Abdel Hamid Elkady,ο Κοσμήτωρ Ahmed Elriss και ο Πλοίαρχος του πλοίου Amr Nossir. Εκ μέρους του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Θεόδωρου Δρίτσα παρευρέθει η Υπασπιστης του , Αθηνά Κιντριλή (Υποπλοιαρχος ΛΣ ).

Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά στη Ναυτική Ιστορία της Αιγύπτου που βρίσκεται γυναίκα να εργάζεται ως υποπλοίαρχος στο εκπαιδευτικό πλοίο AIDA IV, η Marwa El Selhedar η οποία αποφοίτησε το 2013 ,πήρε μέρος στις εκδηλώσεις για τη νέα διάνοιξη του Σουέζ στις 6 Αυγούστου 2015 και κατέχει Master. Επίσης παρόντες ήταν οι Πλοίαρχοι Sheref Helmy επικεφαλής του Θαλασσίου τμήματος, ο Αρχιμηχανικός Mohamed Walid επικεφαλής του τμήματος Μηχανικών θαλάσσης, οι λέκτορες Πλοίαρχοι Mamdouh Awad,Wael Sabry,Ahmed Sharabia,Mohamed Rowhill ,Eldayash Saad,Hassan Elgwely,Nasser Riad,Tamer Yakout,Ahmed Yousef, Ramses Bikhet,ο Αρχιμηχανικός του AIDA IV Adel Elsayed,ο Μηχανικός Mohamed Elbawad και οι λέκτορες Ayman Elhatab και Karim Sheashaa. Εκ μέρους του nautilia.gr θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πλοίαρχο Abdel Hamid Elkady , τον Πλοίαρχο του AIDA IV Amr Nossir, τον Πλοίαρχο Mamdouh Awad καθώς επίσης τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του πλοίου για τη φιλοξενία τους.

aida iv (32) aida iv (1) aida iv (6) aida iv (29) aida iv (28)

Λίγα λόγια για το AIDA IV

Το πλοίο ανήκει στην Arab Academy For Science and Technology and Maritime Transport (AAFTMT ) και πιο συγκεκριμένα στο Sea Training Institute ( STI). H Θαλάσσια εκπαίδευση ξεκίνησε στην Αίγυπτο κατά την έναρξη λειτουργίας της Αραβικής Ακαδημίας για επιστήμες , τεχνολογία και ναυτικές μεταφορές το 1972. Το πλοίο αποτελεί απόγονο του AIDA III στο οποίο οι δόκιμοι της σχολής εκπαιδεύονταν σε πραγματικές συνθήκες ταξιδιού. Το πλοίο είναι δωρεά του International Co-operation Agency ( JICA ) . Είναι εξοπλισμένο με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα της ναυτιλιακής τεχνολογίας , έχει χώρους εκπαίδευσης όπως το ECDIS room όπου είναι εξοπλισμένο με 13 laptops και μια κεντρική υπολογιστική μονάδα εκπαιδευτού όπου οι δόκιμοι μαθαίνουν το σύστημα αυτό και εξασκούνται με εικονικά σενάρια . Στο AIDA IV, πέρα από τους συνήθεις χώρους που υπάρχουν σε ένα επιβατηγό πλοίο, μπορεί να συναντήσει κανείς βιβλιοθήκες , χώρους μελέτης και διδασκαλίας. Επίσης το AIDA IV συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τη νέα διάνοιξη του καναλιού του Σουέζ στις 6 Αυγούστου 2015.

Φωτογραφίες από την δεξίωση

aida iv (16) aida iv (12) aida iv (17) aida iv (7) aida iv (8)

aida iv (15) aida iv (14) aida iv (22) aida iv (21) aida iv (19)

  aida iv (20)  aida iv (9) aida iv (18) aida iv (10) aida iv (23)

  aida iv (25) aida iv (24) aida iv (26) aida iv (27) aida iv (13)

  

Φωτογραφίες από την γέφυρα του πλοίου

 aida iv (2) aida iv (3) aida iv (30) aida iv (4) aida iv (5)

aida iv (11)

Σύνταξη – Φωτογραφίες: Βασιλική Λέκκα – Μανώλης Μοναστιρλής