Επίσκεψη στον Πειραιά πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό σκάφος AIDA IV

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 3ου Διεθνούς Φορουμ Posidonia 2015 στην Αθήνα,το Αιγυπτιακό εκπαιδευτικό πλοίο AIDA IV επισκέφθηκε για μία ακόμα φορά το λιμάνι του Πειραιά.

Κατά την παραμονή τους, τα μέλη του AASTMT (Αραβική Ακαδημία Επιστήμης,Τεχνολογίας και Θαλασσίων Μεταφορών),του STI (Ινστιτούτου Θαλάσσιας Εκπαίδευσης) και ο Πλοίαρχος και οι αξιωματικοί του AIDA IV,παρέθεσαν δεξίωση στις 29 και 31 Μαίου, κατά τις οποίες χαιρετισμό απηύθυνε ο Δόκιμος Mohamed Abd-Allah, έγινε παρουσίαση του AASTMT από τον Πλοίαρχο Ahmed Youssef Taha,παρουσίαση του STI από τον Πλοίαρχο Mohamed Rowihil. Λόγο απηύθυνε ο Κοσμήτορας του STI Πλοίαρχος Abdel Hamid Elkady.

Στις 31 Μαιου μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο Πρόεδρος του AASTMT  Dr.Ismail Abdel Gafar Ismail, η Αυτού Εξοχότης ο Πρέσβης της Αιγύπτου κ. Ahmed Bidaiwy, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Θεόδωρος Δρίτσας ,καθώς επίσης και πολλοί άλλοι καλεσμένοι του Αιγυπτιακού διπλωματικού σώματος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τους : Capt.Abdel Hamid Elkady ,Capt. Ahmed Youssef Taha,Πλοίαρχο του AIDA IV Capt. Hossam Taha,Capt. Mamdouh Awad,καθώς επίσης και όλους τους αξιωματικούς και μέλη του πληρώματος για την φιλοξενία τους στο πλοίο.

Δείτε φωτογραφίες από τη δεξίωση

aida 11 aida 16 aida vaso8 aida vaso9 aida vaso10

aida vaso11 aida vaso2 aida vaso7 aida vaso12 aida vaso13 

aida vaso14 aida vaso15 aida vaso16 aida vaso17 aida vaso18 

aida vaso4 aida vaso5 aida vaso6 aida vaso1 aida 19 

aida 20 aida vaso3 aida 21

 

 

Λίγα λόγια για το AIDA IV

 Το πλοίο ανήκει στην Arab Academy For Science and Technolory and Maritime Transport (AAFTMT ) και πιο συγκεκριμένα στο Sea Training Institute ( STI).
H Θαλάσσια εκπαίδευση ξεκίνησε στην Αίγυπτο κατά την έναρξη λειτουργίας της Αραβικής Ακαδημίας για επιστήμες , τεχνολογία και ναυτικές μεταφορές το 1972.
Το πλοίο αποτελεί απόγονο του AIDA III στο οποίο οι δόκιμοι της σχολής εκπαιδεύονταν σε πραγματικές συνθήκες ταξιδιού. Το πλοίο είναι δωρεά του International Co-operation Agency ( JICA ) .
Είναι εξοπλισμένο με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα της ναυτιλιακής τεχνολογίας , έχει χώρους εκπαίδευσης όπως το ECDIS room όπου είναι εξοπλισμένο με 13 laptops και μια κεντρική υπολογιστική μονάδα εκπαιδευτού όπου οι δόκιμοι μαθαίνουν το σύστημα αυτό και εξασκούνται με εικονικά σενάρια .
Στο AIDA IV, πέρα από τους συνήθεις χώρους που υπάρχουν σε ένα επιβατηγό πλοίο, μπορεί να συναντήσει κανείς βιβλιοθήκες , χώρους μελέτης και διδασκαλίας.

Το πλοίο διαθέτει 1 πηδάλιο και 2 κύριες μηχανές.
Το μήκος του είναι 87,7 μέτρα , πλάτος 14,52 και μέγιστο βύθισμα στα 5,5 μέτρα.

 

Το AIDA IV μέσα από εικόνες

aida 1 aida 4 aida 6 aida 10 aida 14 aida 17 aida 25 aida 13 aida 18 aida 22

aida 2  aida 3  aida 9  aida 12

φωτογραφίες – κείμενο:
Βάσω Λέκκα
Δημήτρης Μεντάκης