Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ: Επισκέψεις σε Λιμενικές Αρχές της Ένωσης

poeplsΗ Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση των ΕΠΛΣ Δυτικής και Ανατολικής Κρήτης από 14 έως και 16 Οκτώβρη πραγματοποίησε επισκέψεις σε Λιμενικές Αρχές της Ένωσης.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Τσιάνος Παναγιώτης, από κοινού με τον Αντιπρόεδρο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και Πρόεδρο της ΕΠΛΣ Ανατολικής Κρήτης Σφακιανάκη Γεώργιο, τον Πρόεδρο της ΕΠΛΣ Δυτικής Κρήτης Κατσικανδαράκη Βασίλειο, το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Γιαννακάκη Χαράλαμπο και μέλη των Δ.Σ. των Ενώσεων επισκέφθηκαν Λιμενικές Αρχές της Κρήτης και ενημέρωσαν τους συναδέλφους για όλα τα τρέχοντα θέματα και τις εξελίξεις σχετικά με αυτά και κατέγραψαν τα προβλήματα προκειμένου να αναδειχθούν και να επιδιώξουμε να επιλυθούν.

Πέμπτη 14/10/2021

Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων

 

Ο μεγάλος αριθμός στελεχών, που διαθέτει για τη στελέχωση τριών (3) σκαφών με 30 άτομα, σε συνδυασμό με τις μηνιαίες αποσπάσεις για ενίσχυση Λιμενικών Αρχών Ανατολικού Αιγαίου (περί τα 8 άτομα), η διάθεση στελεχών (περί τα 6-8 άτομα) για κάλυψη αναγκών Α΄Λ/Τ Χανίων, η στελέχωση Λ/Φ Γεωργιόυπολης (5 άτομα) και το Λ/Φ Γαύδου (θερινούς μήνες) κάνουν απαραίτητη την ενίσχυση σε οργανικές θέσεις και ανθρώπινο δυναμικό.

Α΄ Λιμενικό Τμήμα/Κ.Λ. Χανίων

Καλείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, που προκύπτουν από το συνεχώς αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών στον Ενετικό Λιμένα Χανίων, που αποτελεί το δημοφιλέστερο προορισμό επισκεπτών κατά τη θερινή περίοδο. Η οργανική δύναμη σύμφωνα με τον Κανονισμό 78/2014 των οκτώ (08) στελεχών δεν επαρκεί ούτε για την εκτέλεση Υπηρεσιών φύλαξης του Λιμενικού Τμήματος.

 

Κ.Ε.Α./Κ.Λ. Χανίων

Με δύναμη εννέα (9) ατόμων καλείται να καλύψει εκτός των καθημερινών υπηρεσιακών αναγκών , τις ανάγκες διπλών αποστολών για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού (2 με 3 άτομα μηνιαίως) και για ανάγκες ΠΠΛΣ 920 (2 άτομα) Απαιτείται η άμεση αποκατάσταση της οργανικής δύναμης.

 

Λ/Χ Ρεθύμνου

Η περιοχή αρμοδιότητας εκτείνεται στα όρια όλων των βόριων συνόρων του Νομού, ενώ καλείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, που προκύπτουν από το συνεχώς αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών. Η οργανική δύναμη σύμφωνα με τον Κανονισμό 78/2014 των τριάντα (30) στελεχών δεν επαρκεί ούτε για τις βασικές ανάγκες της Υπηρεσίας.

ΠΠΛΣ 920 | ΠΛΣ-149 | ΠΛΣ-414

 

Τα πληρώματα φέρουν σε πέρας με εξαιρετική αποτελεσματικότητα επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς επιδεικνύοντας αξιοζήλευτο επαγγελματισμό. Για να συνεχίσουν με επιτυχία την εκτέλεση της αποστολής τους δεν αρκεί μόνο η φιλοτιμία και ο ζήλος τους. Θα πρέπει να δοθούν ισχυρά κίνητρα και να κυριαρχεί το αίσθημα δικαιοσύνης και ασφάλειας.

Είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό ενώ θα πρέπει να επανεξετασθεί ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιούνται και αντιμετωπίζονται οι διπλωματούχοι ΑΕΝ απόφοιτοι της για τους οποίους δεν αποτελούσε προσόν κατάταξης στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το δίπλωμα Πλοιάρχου ή Μηχανικού.

Τέλος, η τελευταία αύξηση του μηνιαίου ορίου των ωρών νυκτερινής απασχόλησης θα πρέπει να επεκταθεί και να καλύπτει το σύνολο των πληρωμάτων των πλωτών σε όλη την επικράτεια.

Παρασκευή 15/10/2021

Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

 

Για να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο λειτουργίας και η καταγραφή νέων επιτυχιών στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών, η εύρυθμη λειτουργία της επιβατικής κίνησης από και προς το Λιμένα Ηρακλείου αλλά και όλες οι υπηρεσίες του Κ.Λ. Ηρακλείου απαιτούν την ενίσχυση σε οργανική δύναμη και ανθρώπινο δυναμικό.

 

ΚΕΑ/Κ.Λ. Ηρακλείου

 

Απαραίτητη η ειδικότητα του πυροτεχνουργού, η οποία απουσιάζει από την Κρήτη από το 2008.

Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου

Αναμένεται η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο λιμένα Αγίου Νικολάου και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να ενισχυθεί η Λιμενική Αρχή σε οργανική δύναμη και ανθρώπινο δυναμικό.

Συνολικά παρατηρήθηκε αποδυνάμωση της Ανατολικής Κρήτης σε πλωτά μέσα.

Σάββατο 16/10/2021

ΑΕΝ Κρήτης

 

Απαιτείται η αποκατάσταση της αδικίας, που αφορά την οργανική σύνθεση σε σχέση με τις άλλες ΑΕΝ, προκειμένου το προσωπικό της να ανταπεξέλθει στην εύρυθμη λειτουργία, ασφάλεια και φύλαξη της Ακαδημίας και στη διαρκώς αυξανόμενη εισαγωγή σπουδαστών, που αριθμεί περί τα οχτακόσια (800) άτομα.

 

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της ΕΠΛΣ Δυτικής Κρήτης Κατσικανδαράκη Βασίλειο, τον Πρόεδρο της ΕΠΛΣ Ανατολικής Κρήτης Σφακιανάκη Γεώργιο και τα Δ.Σ. των Ενώσεων για την άψογη φιλοξενία, τους προϊσταμένους όλων των Λιμενικών Αρχών και των πλωτών περιπολικών και όλους τους συναδέλφους για τη θερμή ανταπόκρισή τους κατά τις επισκέψεις μας, την οποία θα ανταποδώσουμε προσπαθώντας με όλες μας τις δυνάμεις για την επίλυση των ζητημάτων, που τέθηκαν.