Ταξιδεύουμε με «ΑΝΟΙΚΤΑ» ΠΑΝΙΑ στο ΑΙΓΑΙΟ με ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟ

rsz received 1053072978036659

Blue Hacathon (Ανοικτά Δεδομένα στην Ακτοπλοία)
Ταξιδεύουμε με «ΑΝΟΙΚΤΑ» ΠΑΝΙΑ στο ΑΙΓΑΙΟ με ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟ!

#bluehackathon
Στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2015 οργανώνουμε BLUE HACATHON με θέμα τη δημιουργία ανοικτών δεδομένων (open data) στις επιβατικές μεταφορές στο Αιγαίο, και την ανάπτυξη μεθόδων και εφαρμογών που χρησιμοποιούν ανοικτά δεδομένα.
Είναι η πρώτη φορά που θα δημιουργήσουμε σειρές ανοικτών δεδομένων από την ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στο Αιγαίο. Στη διάρκεια του διημέρου, θα επεξεργαστούμε αυτά τα δεδομένα και θα διερευνήσουμε δυνατότητες αξιoποίησης τους για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των επιχειρήσεων της Ναυτιλίας και του Τουρισμού, και τη διατύπωση συνεκτικών πολιτικών με στόχο την αύξηση της ελκυστικότητας των νησιών και την ανάπτυξη των Μεταφορών και του Τουρισμού, στο Αιγαίο.

 

– Δεδομένα που θα γίνουν ανοικτά και μετά αντικείμενο ανάλυσης: Έκφραση ακτοπλοϊκής ζήτησης, αναχωρήσεις-αφίξεις ανά λιμάνι, δρομολόγια πλοίων
– Site: https://goo.gl/elR4dh

 Σε ποιούς απευθυνόμαστε;
– Σε όσους-ες έχουν όρεξη να ζήσουν ένα σαββατοκύριακο με data που για «πρώτη φορά» γίνονται ανοικτά με συστηματικό τρόπο.
– Σε όσους-ες θέλουν να γνωρίσουν την Ακτοπλοΐα μέσα από τους αριθμούς και τα δεδομένα της επιβατικής κίνησης, και να χρησιμοποιήσουν τη γνώση που προσφέρουν αυτά τα δεδομένα για να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες στην οργάνωση των δρομολογίων των επιβατηγών πλοίων στο Αιγαίο.
– Σε αναλυτές-τριες δεδομένων και προγραμματιστές-τίστριες που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη επιχειρηματικών εφαρμογών (ανοικτού λογισμικού, υβριδικές κλπ.) στις Μεταφορές, στη Ναυτιλία και στον Τουρισμό.
– Σε φοιτητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, και νεαρούς επιστήμονες.

Εγγραφή μέχρι 23.9.2015
https://ma.ellak.gr/list-events/eventparticipation/?events_id=4753

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ  
Μονάδα Αριστείας Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού (ΕΛ/ΛΑΚ)
στις Μεταφορές και τη Ναυτιλία (Transport & Shipping)
UAegean Open Source Center of Excellence (OSS-CoE)
Έργο: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για την Ανάπτυξη και Διάδοση του Ανοιχτού Λογισμικού στη περιοχή των Μεταφορών και της Ναυτιλίας
ΕΔΕΤ – Xρηματοδότηση ΕΣΠΑ, 2014-2015