Σεμινάριο Σύγχρονης Ναυτικής Μετεωρολογίας

Περιγραφή Σεμιναρίου

Το σεμινάριο Ναυτικής Μετεωρολογίας με τίτλο Modern Marine Meteorology (Level I) εκπαιδεύει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές της σύγχρονης Nαυτικής Mετεωρολογίας έχοντας ως κύρια αντικείμενα την εκμάθηση του τρόπου ανάγνωσης και κατανόησης των μετεωρολογικών χαρτών επιφανείας που εκδίδονται καθημερινά από τις μεγαλύτερες μετεωρολογικές υπηρεσίες του κόσμου, που ασχολούνται με την πρόγνωση του καιρού στους Ωκεανούς.

Αυτές οι υπηρεσίες είναι η Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NOAA/OPC), η Ιαπωνική (JMA) και η Αγγλική (Metoffice).  Επίσης, διδάσκονται οι πιο σύγχρονες τεχνικές ασφαλούς σχεδιασμού πορείας (weatherrouting) με στόχο την αποφυγή των επικίνδυνων βαρομετρικών συστημάτων και των τροπικών κυκλώνων. Στο σεμινάριο γίνεται επίσης ειδική αναφορά στα κύματα (wind waves and swell).

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται στους αξιωματικούς γέφυρας ποντοπόρων πλοίων, οποιασδήποτε βαθμίδας καθώς επίσης και σε στελέχη γραφείου ναυτιλιακών εταιριών.

Περιεχόμενα σεμιναρίου

Κατηγορίες Μετεωρολογικών χαρτών, ανάλυση χάρτη επιφανείας, ασφαλής σχεδιασμός ταξιδιού, ανάλυση χαρτών ύψους κύματος – significant wave height, προσομοίωση ταξιδιού με σχεδιασμό πορείας και πρόγνωση καιρού.

Που και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, Ώρα: 1000 – 1600, στην οδό Κεφαλληνίας 57, στον Πειραιά στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΕΙΜ.

Κόστος

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 130€ αλλά για σπουδαστές ΑΕΝ – ΚΕΣΕΝ γίνεται έκπτωση 30% και η συμμετοχή διαμορφώνεται στα 91€. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται το υλικό παρακολούθησης με τις έντυπες σημειώσεις καθώς επίσης και τα coffee breaks.

Εγγραφές

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ενώ για εγγραφή πατήστε εδώ.

 

Επίσης θα διεξαχθεί και σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη με τίτλο Ναυτική Μετεωρολογία για τις Ελληνικές Θάλασσες  την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 Ώρα: 10.30 – 16.30. Για πεσισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ