Νέο πρόγραμμα σπουδών MSc in International Shipping and Finance από το ALBA Graduate Business School

Αθήνα, Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2011 – Το ALBA Graduate Business School ανακοινώνει το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc in International Shipping and Finance σε συνεργασία με το ICMA Centre του University of Reading στην Αγγλία.

 Το πρόγραμμα έρχεται να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες του ταχύτατα αναπτυσσόμενου, καθώς και ιδιαίτερα ανταγωνιστικού και απαιτητικού, ναυτιλιακού κλάδου για νεαρά στελέχη με εξειδικευμένες ναυτιλιακές γνώσεις και δεξιότητες οικονομικής και χρηματοοικονομικής διαχείρισης. Είναι διάρκειας δέκα μηνών, σχεδιασμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει μία μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, συνδυάζοντας την ακαδημαϊκή διδασκαλία με την πρακτική εκπαίδευση, από παγκοσμίου φήμης Καθηγητές και διεθνώς διακεκριμένα στελέχη του κλάδου.

 

 

Τα μαθήματα του προγράμματος πραγματοποιούνται κατά κύριο λόγο στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ICMA Centre στην Αγγλία, με δύο μήνες να λαμβάνουν χώρα στο ALBA, κατά τη διάρκεια των οποίων οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα, πέρα από την παρακολούθηση μαθημάτων, να συμμετάσχουν σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως επισκέψεις σε ναυτιλιακές εταιρίες, περιηγήσεις σε λιμάνια και πλοία, καθώς και ενημερωτικές συναντήσεις με ναυτιλιακά στελέχη.

 Το πρόγραμμα είναι αναγνωρισμένο από τους διεθνείς οργανισμούς Institute of Chartered Shipbrokers (ICS) και Chartered Institute of Securities and Investment (CISI), ενώ οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν δικαίωμα μερικής απαλλαγής από τις εξετάσεις των ICS Qualification και CISI Diploma, καθώς και τη δυνατότητα να αποκτήσουν επιπλέον το ICMA International Fixed Income and Derivatives (IFID) Certificate. Παράλληλα, για απόφοιτους με εξαιρετικές επιδόσεις στο πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα πρακτικής άσκησης (internship opportunities) ορισμένου χρόνου σε κορυφαίες εταιρίες στον κλάδο της ναυτιλίας μετά το τέλος του προγράμματος. Τέλος, οι φοιτητές θα επωφεληθούν από μια σειρά σεμιναρίων και υπηρεσιών καριέρας, καθώς και από τη συνεργασία με τη διεθνούς φήμης συμβουλευτική εταιρία Spinnaker Consulting International, που εξειδικεύεται σε ανεύρεση εργασίας στον χώρο της ναυτιλίας.

Οι Ακαδημαϊκοί Διευθυντές του προγράμματος, Δρ. Ηλίας Βισβίκης (ALBA) και Δρ. Γιώργος Αλεξανδρίδης (ICMA), σχολίασαν σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ξεκινά η νέα αυτή διεθνής συνεργασία. H γνώση και η εμπειρία μας στη ναυτιλιακή και χρηματοοικονομική εκπαίδευση, που συνδυάζει τη θεωρία με την πρακτική εφαρμογή, και οι στενοί δεσμοί μας με την αγορά, είναι τα βασικά συστατικά του νέου αυτού προγράμματος που έχει ως σκοπό να εκπαιδεύσει τα στελέχη του αύριο στους κλάδους αυτούς».

 ή να επικοινωνήσετε με τη κα Μαρίλια Κούκου (τηλ. +30 210 8964531, email: [email protected]).