ΔΤ ΠΕΜΕΝ για τις σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στο ΚΕΣΕΝ

Η έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου του ΚΕΣΕΝ (Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού) πραγματοποιείται με πρόσθετα προβλήματα σε βάρος των μετεκπαιδευομένων.
Συγκεκριμένα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις εκπαιδευτικών στα ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών, με αποτέλεσμα την ελλιπή παρακολούθηση μαθημάτων, ενώ η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών παραμένει να είναι ωρομίσθιοι, χωρίς να γίνονται προσλήψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
Η διαχρονική αποβολή των ναυτοδιδασκάλων συνεχίζεται με αποτέλεσμα αυτή την περίοδο να μην υπάρχει κανένας στο ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών, σε σχέση με την περσινή περίοδο που εργάζονταν 3 ναυτοδιδάσκαλοι.
Σε αυτές τις συνθήκες λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού δεν πραγματοποιήθηκε η έναρξη των μαθημάτων στο ειδικό σχολείο ERM-ERS.
Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με την αντικατάσταση των διπλωμάτων και πιστοποιητικών (τροποποίηση STCW) που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι της 31-12-2016, δημιουργεί σωρεία προβλημάτων στον οικονομικό και επαγγελματικό προγραμματισμό, σε βάρος των ναυτεργατών και των οικογενειών τους, με αποτέλεσμα να βρίσκουν έδαφος τα παράσιτα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Απαιτούμε άμεσα το ΥΕΝ και οι υπηρεσίες του να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την πλήρη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών σε ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση με προσλήψεις εκπαιδευτικών και ναυτοδιδασκάλων, για την αντικατάσταση των διπλωμάτων και πιστοποιητικών των ναυτεργατών, ενάντια στα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ