Ξενάγηση στο Μουσείο του Ινστιτούτου Εμπορικής Ναυτιλίας

Από την Πέμπτη 28 έως και την Κυριακή 31 Μαΐο πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στο Μουσείο του Ινστιτούτου Εμπορικής Ναυτιλίας. Η ιστορία του Μουσείου Εμπορικής Ναυτιλίας (Μ.Ε.Ν.) ξεκινάει το 1982, όταν η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη είχε την ιδέα να συγκεντρωθούν στο νησί της Ύδρας, άνθρωποι των τεχνών και του πολιτισμού, προκειμένου να παρακολουθήσουν εκδήλωση με θέμα: “Η Μεσόγειος του Χθες και του Σήμερα”. Η επίσκεψή της στη Ναυτική Σχολή της Ύδρας υπήρξε αφορμή, ώστε μια μικρή ομάδα Λιμενικών να συλλάβει την ιδέα ίδρυσης του Μουσείου.

Σκοπός του Ινστιτούτου είναι η έρευνα και η μελέτη της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, η συλλογή συντήρηση και έκθεση κειμηλίων ιστορικού ενδιαφέροντος και η προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα.

Στο μουσειακό χώρο του Ινστιτούτου Ιστορίας Εμπορικής Ναυτιλίας, ο επισκέπτης θα ταξιδέψει μέσα στο χρόνο και θα γνωρίσει το πλήρες φάσμα της εξέλιξης της εμπορικής ναυτιλίας, μέσω των διαφόρων ενοτήτων εκθεμάτων. Στην ενότητα του Λιμενικού Σώματος, άρρηκτα συνδεδεμένου με την Εμπορική μας Ναυτιλία, παρουσιάζεται για πρώτη φορά πλούσιο υλικό, που αφορά την ιστορία και την πολυσήμαντη και πολύπλευρη δράση του.

Τα εκθέματα του μουσείου αποτελούνται από μοναδικά ομοιώματα πλοίων (από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα), ναυτικά όργανα, ζωγραφικούς πίνακες, λιθογραφίες, αγιογραφίες, ιστορικά κειμήλια κ.α.

Οι ώρες λειτουργίας είναι: 28 & 28 Μαΐου 08:30-14:00 | 30 & 31 Μαΐου 10:00 – 20:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Προαιρετικά, μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας κάνοντας ηλεκτρονική κράτηση πατώντας εδώ.

τοποθεσια: Μουσειο Εμπορικης Ναυτιλιας

ημ/νια: 30/05/2015- 31/05/2015

ωρα: 08:00 – 21:00

 

 • Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης

  «Ημέρες Θάλασσας»: www.emdpiraeus.gr

  Επίσημη ιστοσελίδα European Maritime Day:

  www. ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en

  «European Maritime Day Piraeus»:

    Facebook www.facebook.com/EmdPiraeus
    Twitter@emdpiraeus
  Instagramm@emdpiraeus

  Για να μένετε ενημερωμένοι ακολουθείτε το #Piraeus2015

  Χορηγός επικοινωνίας

  NAUTILIA LOGO final colors