Βυθίστηκε το πλοίο του πειρατή Jack Sparrow

Το μοναδικής ομορφιάς δικάταρτο ιστιοφόρο που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία “Οι πειρατές της Καραϊβικής”, βυθίστηκε έξω από τη Σάντα Λουσία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Lady Washington βυθίστηκε νωρίς το πρωί του περασμένου Σαββάτου καθώς έπλεε από τη Σάντα Λουσία πρός τον Άγιος Βικέντιος & Γρεναδίνες νήσους για δεξαμενισμό, σε μικρή απόσταση περίπου 18 μίλια.

 Η εφημερίδα Santa Lucia Times αναφέρει ότι το πλοίο βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που πήρε νερό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα επίσημο πόρισμα ως προς την αιτία της βύθισης του.

Και τα 10 μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένων του καπετάνιου, εγκατέλειψαν το σκάφος και διασώθηκαν από την ακτοφυλακή του Αγίου Βικεντίου λίγη ώρα αργότερα ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Σε συνέντευξη που έδωσε στη Santa Lucia Times εκπρόσωπος της ακτοφυλακής του Αγίου Βικεντίου, είπε το πλοίο είχε ήδη βυθιστεί κατά την άφιξή τους στον τόπο του ατυχήματος.

Το 42μ Μπρίκι Lady Washington  χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1940 στη Φινλανδία. Το πλοίο χρησιμοποιήθηκε σε τουλάχιστον τρεις από τις ταινίες “Οι Πειρατές της Καραϊβικής με πρώτη την “κατάρα του μαύρου μαργαριταριού”. Το πλοίο πρωταγωνιστεί στις ταινίες με το όνομα HMS Interceptor με καπετάνιους τους James Norrington και Jack Sparrow .

Το πλοίο βρισκόταν στην Santa Lucia από το 1980 και πρόσφατα χρησιμοποιείται κυρίως ως μπαρ και εστιατόριο στο Rodney Bay Marina.

Το σκάφος κατά πάσα πιθανότητα είναι αδύνατο να διασωθεί.