Βυθίστε το Kraken!! Εντυπωσιακά πλάνα από τεχνιτή βύθιση πλοίου (βίντεο)

Ένας τεχνιτός ύφαλος δημιουργήθηκε στα ανοικτά του Galveston.

Η Υπηρεσία πάρκων και άγριας ζωής του Τέξας αποφάσισε να βυθίσει το φορτηγό πλοίο Kraken, 67 νμ ανοικτά των ακτών του Galveston στο Τέξας για να δημιουργήσει ένα τεχνιτό ύφαλο για τους αλιείς και τους δύτες στον κόλπο του Μεξικό.

Το Kraken βυθίστηκε στις 20 Ιανουαρίου 2017 και πλέον βρίσκεται στα 46 μέτρα βάθος και με την πάροδο του χρόνου θα μετατραπεί σε ένα τεχνιτό ύφαλο που θα προσελκύει ψάρια, κοράλλια και άλλα θαλάσσια είδη καθώς και δύτες.

kraken top

Πριν φτάσουμε στο τελευταίο στάδιο της επιχείρησης, προηγήθηκε προεργασία της Υπηρεσίας πάρκων και άγριας ζωής του Τέξας με την Cahaba Diasaster Recovery για να αφαιρεθούν όλα τα καύσιμα και τα επικύνδινα υλικά από το σκάφος, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης του Οργανισμού Προστασίας Περιβάλλοντος. Το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του τον Μάϊο του 2016 όταν ρυμουλκήθηκε από το Τρινιντάντ στο Μπράουνσβιλ του Τέξας.

Στα πλαίσια του προγράμματος “Ships to Reefs programm”, η βύθιση του Kraken κατέστη δυνατή μετά από δωρεές και κονδύλια. “Το σύνολο του θαλάσσιου οικοσυστήματος ωφελείται από τους τεχνητούς υφάλους όπως το Kraken”, δήλωσε ο TPWD επικεφαλής του προγράμματος τεχνητών υφάλων J. Dale Shively. “Ο Κόλπος του Μεξικό έχει μόνο λίγους φυσικούς υφάλους, έτσι κάθε φορά που θα έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσετε ένα νεο ύφαλο σαν το Kraken, το σύνολο της θαλάσσιας περιοχής θα έχει άμεσο όφελος από την αύξηση των οικοτόπων και της ποικιλότητας των θαλασσίων ειδών.”

Η Υπηρεσία ανέφερε πως το πλοίο χρειάστηκε περίπου μία ώρα για να βυθιστεί από τη στιγμή που άνοιξαν τις βαλβίδες.

Ακολουθούν δυο σύντομα βίντεο με τα highlights:

[youtube id=”O8KC2lqjIVY” autoplay=”yes”]

[youtube id=”ES2yA6ECk-g” autoplay=”no”]