Βιντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση εντοπισμού του δουλεμπορικού πλοίου BARIS

Ο φακός της καμερας κατέγραψε την επιχείρηση εντοπισμού του φ/γ BARIS με σημαία Κιριμπάτι και το ρεσάλτο των ανδρών του λιμενικού στο πλοίο το πρωί της Κυριακής στα νοτιοανατολικά της Κρήτης. Νωρίτερα το BARIS είχε εκπέψει σήμα κινδύνου καθώς λόγω μηχανικού προβλήματος έπλεε ακυβέρνητο με 700 άτομα στα αμπάρια του.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και στην περιοχή έσπευσαν τέσσερα παραπλέοντα πλοία καθώς και η Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Ύδρα».
Μετά από πολύωρες προσπάθειες λόγω των ασχημων καιρικών συνθηκών (στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 7 beaufort), η Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού κατάφερε να δέσει το πλοίο BARIS και λίγο αργότερα άρχισε η επιχείρηση ρυμούλκησης η οποία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

 

Την ίδια στιγμή που η φρεγάτα ρυμουλκούσε το BARIS, το πρωί της Τετάρτης, ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από τη Ρόδο, παρέλαβε μία 34χρονη έγκυο, η οποία μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με την αεροδιακομιδή της εγκύου από το BARIS.

 

       baris4    baris2    baris3    baris1