Τρίτο πλοίο για την Jadrolinija

Καθελκύστηκε το νέο πλοίο της Κροατικής κρτικής εταιρείας Jadrolinija που κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία ULJANIK. Το πλοίο βρήκε το δρόμο του για τη θάλασσα από τη γλύστρα Νο1, όπως ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου της.

 

Αυτό είναι το τρίτο μιας σειράς τεσσάρων πανομοιότυπων επιβατηγών πλοία Ro – Ro σχεδιασμένα για αμφίδρομη πλεύση για τη μεταφορά 600 επιβατών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ή 320 επιβάτες κατά τη χειμερινή περίοδο στα σαλόνια τος. Τα πλοία θα είναι επίσης σε θέση να μεταφέρουν 145 οχημάτα Ι.Χ ή 16 ρυμουλκούμενα από 40 τόνους το καθένα.

Η διοικηση του ναυπηγείου Uljanik και της Jadrolinija παρακολούθησαν την καθέλκυση, ενώ η πρώτη κυρία της τελετής, η κ. Bojana Stanisavljević, υπάλληλος του Τεχνικού Τμήματος της Jadrolinija, ελευθέρωσε το πλοίο στη θάλασσα με την παραδοσιακή κοπή του σχοινιού.
Ο κ. Eduard Milovan, διευθυντής του ναυπηγείου ULANIK, απευθύνθηκε σε όλους τους παρόντες, τονίζοντας τις θέσεις εργασίας του ναυπηγείου και των επιχειρήσεων στο τοπικό περιβάλλον, καθώς και την επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Uljanik και Jadrolinija. Στο τέλος ο κ. Milovan ευχαρίστησε για τη συμβολή τους, τους επιθεωρητές της Jadrolinija, οι επιθεωρητές του Κροατικού νηογνώμονα, καθώς και τους εργαζομένους στα ναυπηγεία Uljanik που σχεδιάζουν να έχουν καθελκύσε 6 νεότευκτα πλοία μέσα στο τρέχον έτος .
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Jadrolinija, κ. Alan Klanac, σημείωσε ότι αυτή είναι η τρίτη καθέλκυση που παρευρίσκεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και με την ευκαιρία αυτή ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό το έργο της κατασκευής των οχηματαγωγών για την Jadrolinija .
Όλα τα σκάφη της σειράς θα έχουν μήκος 99,8 μ., πλάτος 17,5 μ., βύθισμα 2,4 m, deadweight στο μέγιστο βύθισμα 950 τόνους και θα έχουν ταχύτητα 12,5 κόμβων. Κάθε σκάφος θα διαθέτει τέσσερις κύριες μηχανές Volvo ( Penta ) και κάθεμια θα έχει ισχύ 442 kW στις 1800 rpm .
Η Σύμβαση για την κατασκευή υπεγράφη στις 4 Μαρτίου 2013, ενώ η τρόπιδα τοποθετήθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

jadrolinija third ferry