Οι Τούρκοι δέσμευσαν και το αεροδρόμιο Ρόδου για την άσκηση «Θαλασσόλυκος»

Ελλάδα Τουρκία

Νέα ένταση στις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας. Προκλητικοί εμφανίζονται για μία ακόμη φορά οι Τούρκοι καθώς αυτή τη φορά δέσμευσαν για την άσκηση «Θαλασσόλυκος» και το αεροδρόμιο της Ρόδου!

Όπως αναφέρει το militaire.gr, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Κυριάκος Λουκάκης έστειλε επιστολή στις χώρες που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν την τελική άσκηση «ΝΤΕΝΙΖ ΓΚΟΡΝΤΟΥ» ή αλλιώς «Θαλασσόλυκος», προκειμένου να μην στείλουν εκπροσώπους τους.

 Την επιστολή του κ. Λουκάκη αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα «YENI SAFAK» που γράφει:

«Η άσκηση  DENIZ KURDU η οποία διεξάγεται από το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ανησύχησε τους Έλληνες. Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης έστειλε επιστολή στις συμμετέχουσες χώρες προτρέποντας τις να μην συμμετέχουν».

Ειδικότερα, ο Έλληνας Πρέσβης έστειλε επιστολές στις χώρες που έχουν προσκληθεί να στείλουν παρατηρητές στην τελική φάση της άσκησης την 22/5, λέγοντας ότι «η άσκηση η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου. Το γεγονός αυτό, πέραν το ότι παραβιάζει την Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων».

Η προκλητική αυτή νέα κίνηση της Τουρκίας προφανώς και δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες η Άγκυρα εκδίδει τη μία NAVTEX μετά την άλλη δεσμεύοντας περιοχές στο Αιγαίο για ασκήσεις από το Αγαθονήσι έως και την Σαμοθράκη!

newsbomb.gr