Το …βαπόρι απ την Περσία

Εντοπιστηκε πλοίο με λαθραία τσιγάρα

 

Εντοπισμός και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων πραγματοποιήθηκε χθες ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του προσωπικού του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, στη θαλάσσια περιοχή των Μεθάνων. Για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης συμμετείχαν και συνεργάστηκαν πλωτές και χερσαίες δυνάμεις, καθώς και εναέριο μέσο Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., στο πλαίσιο των εντολών του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για συστηματικούς και εντατικούς ελέγχους με στόχο την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και του περιορισμού της διαφυγής εσόδων από το λαθρεμπόριο.

Ειδικότερα, εντοπίσθηκε από Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., Φ/Γ πλοίο που έφερε όνομα «DIALA», σημαίας Sao Tome, με 6μελές αλλοδαπό πλήρωμα και έμφορτο με μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων. Το πλοίο, κατά δήλωση του Πλοιάρχου, είχε αποπλεύσει από την Αμμόχωστο με προορισμό τη Βεγγάζη.

Κατόπιν συνεννόησης που θα ακολουθήσει με την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, το πλοίο θα οδηγηθεί σε ασφαλές αγκυροβόλιο για τις περαιτέρω προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες.