Το συλεκτικό γραμματόσημο «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2015» κυκλοφορεί από τα ΕΛΤΑ

Συλλεκτικό γραμματόσημο «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας – Πειραιάς 2015» κυκλοφορεί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία(ΕΛΤΑ), από την Τετάρτη 20 Μαΐου, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015 στον Πειραιά, ενώ την Παρασκευή 29 Μαΐου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Το γραμματόσημο εντάσσεται στην Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Επέτειοι – Γεγονότα» των ΕΛΤΑ και έχει εκδοθεί σε 500 χιλιάδες τεμάχια. Έχει φιλοτεχνηθεί από τη Μυρσίνη Βαρδροπούλου και σε αυτό διακρίνεται η πολύχρωμη κάτοψη της  πόλης από τη μία πλευρά και η αντεστραμμένη προοπτική της  θάλασσας από την άλλη, που επιδιώκουν να  νοηματοδοτήσουν το περιεχόμενο του με το γιορτινό ύφος των ημερών, διατηρώντας κυρίαρχο το στοιχείο της ναυτικής παράδοσης των Ελλήνων. Για τη σχεδίαση και κυρίως για τις ανάγκες της σμίκρυνσης του γραμματοσήμου, χρησιμοποιήθηκε η μικτή τεχνική γραφιστικών και εικαστικών τεχνών.

Συγχρόνως,  κυκλοφορεί από τα ΕΛΤΑ και Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας ιδιαίτερης συλλεκτικής αξίας, με το επικολλημένο γραμματόσημο σφραγισμένο με την ειδική σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας. Πλήρεις σειρές θα διατίθενται από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού 100 38, Αθήνα) μέχρι την απόσυρσή τους στις 19 Μαΐου 2016, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Επίσημη ιστοσελίδα European Maritime Day:

www. ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en

«European Maritime Day Piraeus»: 

www.facebook.com/EmdPiraeus
Twiter @emdpiraeus

Instagram @emdpiraeus

Για να μένετε ενημερωμένοι ακολουθείτε το #Piraeus2015

 

Χορηγός επικοινωνίας

NAUTILIA LOGO final colors