Το μεσημέρι η ανακοίνωση πρωθυπουργού και νέας κυβέρνησης


Οι ώρες περνούν και ανακοινώσεις δεν υπάρχουν. Το μεσημέρι ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να επισκεφθεί τον Κάρολο Παπούλια, στον οποίο φέρεται να είναι έτοιμος να υποβάλλει την παραίτησή του, για να ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης. 

Όλο το δραματικό παρασκήνιο:

02:02 Το μεσημέρι η ανακοίνωση του πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης. Ο Γ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί τον Κάρολο Παπούλια γι ανα υποβάλλει την παραίτησή του.

Σήμερα, λίγο μετά το μεσημέρι, αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται μέχρι το μεσημέρι να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα υποβάλλει την παραίτησή του και την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με την συμμετοχή όσων επιθυμούν και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου παρέμεινε μέχρι αργά το βράδυ στο γραφείο του στην Βουλή συνεργαζόμενος με τους στενούς του συνεργάτες, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Νίκο Αθανασάκη.

Μέχρι αργά τη νύχτα παρέμενε στην Βουλή και ο Πρόεδρος του Σώματος, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τις φήμες που τον έφεραν να έχει αποδεχτεί πρόταση να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

23:10 Εμπλοκή με την ανακοίνωση απόψε του νέου πρωθυπουργού

22:43 Μπακογιάννη: Θετική να συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση

21:20 Συνάντηση με Παπανδρέου και Σαμαρά ζητά ο Καρατζαφέρης

20:44 Κακλαμάνης:»Τι είμαι εγώ; Εξοφυλαρούχα;»

20:32 Aνησυχία Καρατζαφέρη για τη καθυστέρηση σχηματισμού κυβέρνησης

20:27 ΝΔ: Μην ταυτίζετε την αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ με την εθνική μας αξιοπρέπεια

19:47 Φ. Κρανιδιώτης: Να διαφυλαχθεί ο Σαμαράς ως εθνική εφεδρεία για την 20η Φεβρουαρίου.

19:41 Κλείδωσε το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης.

19:16 Βενιζέλος: Εγώ πάω να κοιμηθώ.

19:07 Ρεν: Αν δεν υπογράψετε, δεν παίρνετε την έκτη δόση.

18:51 Η τελευταία εισήγηση του Γ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο.

18:46  Με τον Έλληνα αντιπρόσωπο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, συναντάται ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή.

18:25 Σαμαράς: Δεν δέχομαι να αμφισβητούν τις δεσμεύσεις μου.

18:23 Συνάντηση Παπανδρέου – Ρουμελιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει σχέση με την συμμετοχή του στην κυβέρνηση αλλά με τις δεσμευτικές υπογραφές που έχει ζητήσει η ΕΕ και το ΔΝΤ σε σχέση με τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

17:58 Βενιζέλος: Το πρόσωπο του πρωθυπουργού πρέπει να κλείσει σήμερα.

17:50 ΝΔ: Εσωκομματική ένταση εν όψει της ανακοίνωσης της νέας κυβέρνησης

16:00  Πυρετώδεις διεργασίες και επαφές έχουν ο πρωθυπουργός στο γραφείο του στη Βουλή και ο Α.Σαμαράς στο γραφείο του στα κεντρικά του κόμματος.

15:06 Οπως αποκάλυψε στο υπουργικό συμβούλιο ο Ε. Βενιζέλος η ΕΕ ζητά εγγράφως δεσμεύσεις για την υλοποίηση του ελληνικού πακέτου με 5 υπογραφές: Του Γ. Παπανδρέου, του Α. Σαμαρά, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, του νέου πρωθυπουργού και του νέου υπουργού Οικονομικών

15:03 Απόψε το όνομα του νέου πρωθυπουργού.

14:42 «Σύντομα η λύση» είπε ο πρωθυπουργός στα μέλη του υπουργικού τονίζοντας ότι όταν βρεθεί η λύση θα γίνει σύγκληση του συμβουλίου αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπό την σκέπη του οποίου θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

14:22 Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

13:41 Εσπευσμένη αναχώρηση του Αντώνη Σαμαρά απο την Συγγρού.

13:40 Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ζήτησε από τους υπουργούς να έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους ωστε εντός της ημέρας να  δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

13:26 Ξεκίνησε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

 

13:02 Συνάντηση Βενιζέλου- Παπανδρέου στη Βουλή.

13:00 Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που είχε οριστεί για τις 12:00

12:15 Εμπλοκή με τη συμμετοχή και τον ρόλο του Ε.Βενιζέλου.

11:44 Ξεκάθαρο διπλό μήνυμα Ευρωπαίων και αμερικανών αξιωματούχων: » Η νέα κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει τις αποφάσεις και να μην γίνουν εκλογές»

11:43 Συμφωνία για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης μετά την αποδοχή από την ΝΔ να συμμετέχουν στελέχη της σε αυτή. Κλέιδωσε η συμμετοχή του Σ.Δήμα στην θέση της αντιπροεδρίας. Τεχνοκράτες σε υπ.Οικονομικών και Εσωτερικών.

11:06 Στήριξη στην Ελλάδα, από τον Γερμανό υπουργό εξωτερικών.

10:59 “Η απόφαση Παπανδρέου να μπει στο περιθώριο, ίσως σώσει την Ελλάδα”, λένε στην Αυστραλία

10:29 Πληροφορίες για συνάντηση Παπαδήμου- Παπανδρέου πριν την συνεδρίαση του υπουργικού. Το Μαξίμου δεν διαψεύδει.

10:28 Προς ικανοποίηση των όρων Παπαδήμου.

10:14 »Τα οικονομικά συνέθλιψαν το γόνο μιας ελληνικής πολιτικής δυναστείας».

09:59 Δραματικό παρασκήνιο πιέσεων απο την ΕΕ.

09:35 Le Monde: Θα μάθουμε σήμερα το νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

08:27 ΝΔ: Θα βάλουμε στελέχη μας στην κυβέρνηση.

8:10 Σε τι θα δεσμευθούν εγγράφως στις Βρυξέλλες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

7:02 Π.Ρουμελιώτη φωτογραφίζουν από την κυβέρνηση χωρίς ωστόσο να αποκλείουν την συμμετοχή του σε ένα μικτό σχήμα – Η ΝΔ διαφωνεί.

04:30 Reuters: Οι Έλληνες δε μπορούν να καταλήξουν σε πρωθυπουργό. Το πρακτορείο κάνει λόγο για «μία ακόμα χαμένη ημέρα».

02:35 Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι ΗΠΑ ζητούν την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας και καλούν για επίσπευση των διαδικασιών.

00:58 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δείχουν σε συνομιλίες με το 24h.gr τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη ως τη διαφαινόμενη επιλογή του πρωθυπουργού. Αντιδράσεις εκφράζονται από τη ΝΔ.

 

Πηγή : The Naxos Now