Θερινό Σχολείο Οικονομικής και Πολιτικής Λιμένων στην Ελλάδα απο το PortEconomics

 

 

 

Το πρώτο θερινό Σχολείο της ερευνητικής ομάδας PortEconomics «PortEconomics SummerCourse” με τίτλο Σύγχρονη Λιμενική Διοίκηση: Θεωρία και Πράξη (“Advances in Port Management: Practice and Theory”) πραγματοποιείται στις 18-21 Ιουνίου 2011 στην Χίο. Το θερινό σχολείο απευθύνεται σε στελέχη της λιμενικής και ναυτιλιακή βιομηχανίας, και σε υποψήφιους διδάκτορες και φοιτητές υψηλού επιπέδου.

Το «PortEconomics SummerCourse” διοργανώνεται υπό την αιγίδα του «Εργαστηρίου Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων» (ΕΔΙΝΑΛΕ) του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (ΤΝΕΥ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τα στελέχη της λιμενικής βιομηχανίας, αλλά και ναυτιλιακών επιχειρήσεων και των μεταφορών, θα έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν μέρος ενός μοναδικού, υψηλού επιπέδου, προγράμματος (Δευτέρα 20-Τρίτη 21 Ιουνίου 2011) με τη συμμετοχή διακεκριμένων πανεπιστημιακών και εκπροσώπων της βιομηχανίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να ανταλλάξουν απόψεις για την οργάνωση και λειτουργία της λιμενικής αγοράς.

Οι διδακτορικοί φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα υψηλού επιπέδου, διήμερο σεμινάριο (Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιουνίου 2011) με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα της λιμενικής οικονομικής και πολιτικής, τη σύγχρονη μεθοδολογία έρευνας και τις προσδοκίες της βιομηχανίας, και την διακυβέρνησης και διοίκηση των Λιμένων. Παράλληλα, θα λάβουν εξατομικευμένες πληροφορίες σχετικά με τη έρευνα στον χώρο των λιμένων. Θα έχουν ακόμα τη ευκαιρία να συναντηθούν με στελέχη της βιομηχανίας σε ένα μοναδικό διήμερο πρόγραμμα (Δευτέρα 20-Τρίτη 21 Ιουνίου 2011) και να συζητήσουν το ρόλο των σύγχρονων Λιμένων.

Στο πρόγραμμα θα διδάξουν Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και από Πανεπιστήμια του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Γαλλίας, των Η.Π.Α., του Καναδά και του Χονγκ-Κονγκ, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Λιμένων, καθώς και στελέχη της λιμενικής βιομηχανίας.

Πιο αναλυτικά θα διδάξουν οι Prof. Peter De Langen, University of Eindhoven & Port of Rotterdam, Ολλανδία, Prof. Theo Notteboom, President of ITMMA, University of Antwerp, Belgium, Prof. Mary R. Brooks, Dalhousie University, Canada, Prof. Jean-Paul Rodrigue, Hofstra University, New York, USA, Prof. Pierre Cariou, Euromed Management, France, Dr. Adolf Koi Y. Ng, Dept of Logistics & Maritime Studies Hong Kong Polytechnic University, China, Δρ. Patrick Verhoeven, Secretary General & European Sea Ports Organization-ESPO, Γιώργος Καστελλάνος, Εκτελεστικός Διευθυντής Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ), Γεωργιος Βαγγέλας, Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. και οι Δρ. Θάνος Πάλλης και Δρ. Θωμάς Βιτσούνης απο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

 

Περισσότερες πληροφορίες στο διαδυκτικό κόμβο: www.porteconomics.eu