Μάριος Ηλιόπουλος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο Μάριος Ηλιόπουλος

Εξελίξεις στον ορίζοντα στην κόντρα της Golden Star με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής. Ο Γιώργος Στεφάνου διέκοψε την απεργία πείνας, αλλά ο ανταγωνιστής του Μάριος Ηλιόπουλος της  Sea Jets, κάλεσε τους δημοσιογράφους στο γραφείο του για να δώσει συνέντευξη Τύπου.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκαν τα εξής:

Συμφωνήθηκε η Golden Star Ferries να στείλει τροποποιημένο δρομολόγιο όσον αφορά στην άφιξή της από Ηράκλειο στη Σαντορίνη. Πιο συγκεκριμένα, ζητούσε να φτάνει το ένα της συμβατικό στη Σαντορίνη στις 11:00 και να αποπλέει για Ραφήνα στις 11:15. Συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές να γίνει δεκτό το αίτημα με αλλαγή της ώρας κατά ένα τέταρτο. Δηλαδή να φτάνει στις 11:15 και να φεύγει για τη Ραφήνα στις 11:30.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γ.Γ. του υπ. Ναυτιλίας Διονύσης Καλαματιανός, ο διευθυντής Θαλασσίων Συγκοινωνιών, ο πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγών Ναυτιλίας Μιχάλης Σακέλλης, ο Γιώργος Στεφάνου από ΓΣΦ, ο Δ.Σ. της Hellenic Seaways Αντώνης Αγαπητός και ο εκπρόσωπος της Sea Jet Μάριος Ηλιόπουλος.

Ειδικότερα η Golden Star Ferries είχε δηλώσει δρομολόγια στο ΥΝΑ για τα πλοία Super Ferry I και Super Ferry II στη γραμμή Ραφήνα-Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος-Ίος-Σαντορίνη-Ηράκλειο. Στη λογική ένα θα ταξίδευε από Ραφήνα προς Κρήτη και το άλλο θα έκανε το αντίστροφο δρομολόγιο δηλαδή θα πήγαινε από Ηράκλειο προς τη Ραφήνα μέσω Κυκλάδων.  Το πρόβλημα ανέκυπτε στις ώρες αναχώρησης από το Ηράκλειο.
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας είχαν αιτηθεί ώρα αναχώρησης στις 07:45 π.μ. Όμως τους απάντησαν από το ΣΑΣ ότι μπορούσαν να επιλέξουν είτε στις 06:30 π.μ. είτε στις 09:30 π.μ. Η εταιρεία υποστήριζε ότι οι προτεινόμενες από το Σ.Α.Σ. ώρες είναι αντιεμπορικές και μη  ανταγωνιστικές σε σύγκριση με τα ωράρια των άλλων εταιρειών.

enandro.gr