Συνάντηση Υπουργού και Υφυπουργού Ναυτιλίας με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Το Εθνικό Αφήγημα για τη Ναυτιλία το οποίο, θα τεθεί υπόψη των πολιτικών κομμάτων των φορέων και των ίδιων των Ευρωβουλευτών για διαβούλευση, παρουσίασαν σήμερα στους Έλληνες Ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός.

Η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας ενημέρωσε για τις πολιτικές προτεραιότητές της, μεταξύ άλλων στους τομείς της Ποντοπόρου Ναυτιλίας, της Λιμενικής Βιομηχανίας, της Ναυπηγοεπισκευής, της Ναυτικής Εκπαίδευσης και της Κρουαζιέρας.

Ξεχωριστή έμφαση δόθηκε στην πρωτοβουλία του Υπουργείου για αναβάθμιση της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Πολιτικής, επ’ ευκαιρία της μαλτέζικης προεδρίας, θέμα για το οποίο ζητήθηκε η συνδρομή των Ευρωβουλευτών.

Οι Ευρωβουλευτές ανέφεραν ότι πρώτη φορά τους γίνεται τέτοια ενημέρωση για τις προτεραιότητες ενός Υπουργείου, προκειμένου και εκείνοι να είναι συντονισμένοι σε κάθε εθνική προσπάθεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη διαδικασία αυτή άνοιξε ο δρόμος για έναν δημιουργικό διάλογο μεταξύ της κυβέρνησης και εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.