Στα μυστικά του υδάτινου σύμπαντος μέσα από την ξενάγηση στο Ωκεανογραφικό σκάφος ΑΙΓΑΙΟ του ΕΛΚΕΘΕ

Στην εξερεύνηση του μυστικού κόσμου του θαλάσσιου και υποθαλάσσιου περιβάλλοντος θα μυήσει το κοινό, η ξενάγηση που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, στο ωκεανογραφικό σκάφος ΑΙΓΑΙΟ, για το διήμερο το Σάββατο 30 Μαΐου και την Κυριακή 31 Μαΐου, συμμετέχοντας έτσι στον εορτασμό «Ημέρες Θάλασσας – Πειραιά».

Το ερευνητικό Ωκεανογραφικό ΑΙΓΑΙΟ, μήκους 62 μ., μετά την αναβάθμισή του το 1997 αποτελεί σήμερα ένα σύγχρονο πλωτό εργαστήρι εξοπλισμένο με όλα τα τελευταίας τεχνολογίας όργανα για την πολύτιμη πολυδιάστατη ερευνητική δραστηριότητα του ΕΛΚΕΘΕ, η οποία περιλαμβάνει από γεωφυσικές μελέτες βυθού ως και την παρακαλούθηση περιβαλλοντικών συνθηκών.

Το Ω/Κ σκάφος ΑΙΓΑΙΟ θα βρίσκεται αγκυροβολημένο στη Δραπετσώνα, στον Μώλο Κράκαρη της Ακτής Βασιλειάδη, πλησίον των πλοίων της Δωδεκανήσου, για να υποδεχθεί το κοινό που θα θελήσει να το επισκεφθεί και να ζήσει μια ξεχωριστή ξενάγηση από τους επιστήμονες τους τεχνικούς του ΕΛΚΕΘΕ και το πλήρωμα του, το τεχνικό δυναμικό του καθώς και το πλήρωμα του σκάφους.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ω/K ΑΙΓΑΙΟ και το ΕΛΚΕΘΕ http://www.hcmr.gr/gr/listview3_el.php?id=1051″“>βρίσκουμε εδώ.

Πρόγραμμα ξεναγήσεων:

Σάββατο 30 & Κυριακή 31 Μαίου: 10:00 – 13:00 & 17:00 – 20:00

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τοποθεσία: Η είσοδος στο λιμάνι είναι η Ε1. Δείτε τον χάρτη του Λιμανιού με τη θέση του Ω/K ΑΙΓΑΙΟΥ.

  • τοποθεσια: Μωλος Κρακαρη της Ακτής Βασιλειάδη, Δραπετσώνα
  • ημ/νια: 30/05/2015- 31/05/2015
  • ωρα: 10:00 – 20:00