Σχόλιο Χρυσού 30 Ιανουαρίου 2011

Παρόλο που η τιμή του χρυσού την Παρασκευή, ξανακέρδισε ένα μέρος από τις εκτεταμένες απώλειες του μήνα, το μέταλλο έκλεισε τον Ιανουάριο με πτώση 6,7%, σημειώνοντας το χειρότερο μήνα από το Δεκέμβριο 2009. Οι ανοικτές θέσεις σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στις ΗΠΑ συρρικνώθηκαν κατά 14% την Τρίτη της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς τα Hedge funds έκλεισαν πάνω από 81.000 συμβόλαια πριν από τη λήξη του Φεβρουαρίου.

 

Ακόμη και σε μια τόσο ισχυρή ανοδική πορεία, η διόρθωση ήταν φυσιολογική και αναμενόμενη εδώ και αρκετό καιρό και οι πιθανότητες να συνεχιστεί η πτώση είναι αυξημένες.

 

 

Την Παρασκευή, το μέταλλο βρήκε στήριξη στα $1307/ουγκιά (για το συμβόλαιο του Απριλίου), κοντά στο 50% Fibonacci retracement και κοντά στη γραμμή του μακροπρόθεσμου ανοδικού καναλιού. Το πρώτο σημείο αντίστασης βρίσκεται στα $1350/ουγκιά και εάν το ξεπεράσουμε την επόμενη εβδομάδα, τότε υπάρχει περιθώριο ο χρυσός να ανέβει μέχρι το επόμενο σημείο αντίστασης που βρίσκεται στα $1370/ουγκιά περίπου χωρίς να αλλάξει κάτι στην καθοδική πορεία. 

 

www.tradeview.gr