Σχόλιο Χρυσού 27 Φεβρουαρίου 2011

Η τιμή του χρυσού πλησίασε το υψηλό του Ιανουαρίου, ωθούμενη από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, για να σταθεροποιηθεί κοντά στα $1409/ουγκιά (για το συμβόλαιο του Απριλίου) την Παρασκευή.

Η μακροπρόθεσμη εικόνα παραμένει ανοδική και αν η ένταση στην Μέση Ανατολή εξαπλωθεί στην ευρύτερη περιοχή, τότε η τιμή του χρυσού μπορεί να φτάσει το στόχο των $ 1500/ουγκιά.

 

Μέχρι στιγμής όμως, το μέταλλο παραμένει ευάλωτο στον κίνδυνο ρευστοποίησης από τα αμοιβαία κεφαλαία καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει και αυξάνεται η ανησυχία των επενδυτών για το αν η Fed και η ΕΚΤ θα αρχίσουν την απόσυρση ρευστότητας πριν να γίνει εστία για την αύξηση του πληθωρισμού. Η ανοδική μεσοπρόθεσμη τάση θα συναντήσει ισχυρή αντίσταση στο υψηλό του Δεκεμβρίου στα $1431/ουγκιά και μπορεί να ανατραπεί με στόχο ξανά τα $1307/ουγκιά.

Το πρώτο σημείο στήριξης βρίσκεται στα $1.380/ουγκιά (για το συμβόλαιο του Απριλίου), κοντά στη γραμμή του βραχυπρόθεσμου ανοδικού καναλιού, ενώ το επόμενο σημείο στήριξης βρίσκεται κοντά στα $1350/ουγκιά περίπου.