Σχόλιο Χρυσού 23 Ιανουαρίου 2011

Η οικονομική ανάκαμψη και η επιβράδυνση των πληθωριστικών πιέσεων έχουν αρχίσει να μειώνουν τη ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο στον χρυσό, που έκλεισε πτωτικά την περασμένη εβδομάδα.

Όμως προβλέπεται μια δύσκολη διαδρομή για το μέταλλο, καθώς οι παράγοντες του κινδύνου τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική σε συνδυασμό με τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια καταθέσεων που θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, θα στρέψουν τους επενδυτές ξανά προς τον χρυσό.

Τεχνικά, η αγορά του χρυσού ήταν υπεραγορασμένη για αρκετούς μήνες και χρειαζόταν μια διόρθωση. Με την πτώση της τιμής την περασμένη εβδομάδα, κάτω από το σημαντικό επίπεδο στήριξης των $1352/ουγκιά και το χαμηλό του Δεκεμβρίου, αλλάζει η μεσοπρόθεσμη πορεία σε πτωτική και αναμένουμε να φέρει το χρυσό αρχικά στα $1324/ουγκιά, όπου θα συναντήσει το 38,2% Fibonacci retracement και πιθανόν χαμηλότερα στα $1300/ουγκιά περίπου, πάνω στη γραμμή του μακροπρόθεσμου ανοδικού καναλιού, που θα συναντήσουμε και το 50% Fibonacci retracement.

Οι πιθανότητες να συνεχιστεί η πτώση είναι αυξημένες, για να βρει στήριξη στα $1265/ουγκιά, που είναι και το βασικότερο επίπεδο στήριξης καθώς συμπίπτει με το 61,8% Fibonacci retracement (από τα χαμηλά Ιουλίου) αλλά και το υψηλό του περασμένου Ιουνίου.

Το πρώτο σημείο αντίστασης βρίσκεται στα $1393/ουγκιά με το προηγούμενο υψηλό στα $1432/ουγκιά να είναι το βασικό σημείο αντίστασης. 

 

www.tradeview.gr