Σχόλιο Χρυσού 20 Φεβρουαρίου 2011

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός έχοντας την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Δεκέμβριο. Οι επενδυτές επέστρεψαν στο χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο, βρίσκοντας αφορμή στους φόβους για την επιδείνωση της ευρωπαϊκής δημοσιονομικής κρίσης, την αύξηση του πληθωρισμού παγκοσμίως και την αυξανόμενη βία στη Μέση Ανατολή.

Την Παρασκευή το πρωί, η αύξηση των επιτοκίων στην Κίνα, στην προσπάθειά τους να επιβραδύνουν τις αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις, ώθησε το χρυσό υψηλότερα για να κλείσει την εβδομάδα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής από τα $1394,70/ουγκιά, που είναι το πρώτο σημείο αντίστασης.

Η βραχυπρόθεσμη ανοδική πορεία θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι τα $1.426/ουγκιά πριν βρει αντίσταση και να επιστρέψει ξανά προς τα $1.307/ουγκιά. Εάν όμως ξεπεράσουμε ανοδικά αυτό το σημείο τότε το επόμενο σημείο αντίστασης είναι το υψηλό του Δεκεμβρίου.

Το πρώτο σημείο στήριξης βρίσκεται στα $1.365/ουγκιά (για το συμβόλαιο του Απριλίου), κοντά στη γραμμή του βραχυπρόθεσμου ανοδικού καναλιού, ενώ το επόμενο σημείο στήριξης βρίσκεται κοντά στα $1260/ουγκιά περίπου.

 

 

www.tradeview.gr