Πρωτομαγιά: Χωρίς πλοία, συγκέντρωση ναυτεργατών στην πλατεία Καραϊσκάκη

πρωτομαγιά

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Μαΐου, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην Εργατική Πρωτομαγιά όπως σας έχουμε ενημερώσει με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00 ώρα, της ίδιας ημέρας.

Τι διεκδικούν οι ναυτεργάτες

Το διεκδικητικό πλαίσιο της πρωτομαγιάτικης απεργίας περιλαμβάνει τα παρακάτω αιτήματα:

* Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των τριών μνημονίων καθεστώς και πλήρη εξαίρεση από τον κοινωνιοκτόνο Ν. 4387/16.

* Άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες και καταπολέμηση της λεγόμενης «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας.

* Συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας και των πλοίων Ελλάδας – Ιταλίας -Ειδικές συνθέσεις.

* Αναστολή του άρθρου 29 του Ν. 4150/2013 περί μειωμένων συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας.

* Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων για το 2017.

*  Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας.

* Άμεση διόρθωση της ρύθμισης (άρθρο 6 παρ. 1) του Κανονισμού, με την υπ’ αριθμ. 3522.2/08/2013/28-6-2013 κοινή Υπουργική Απόφαση.

* Αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτεργατών.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τον Ν. 4387/2016, απαιτείται η πλήρης απεμπλοκή των ναυτεργατών από τις διατάξεις του, η αντιστοίχιση των ετών ναυτικής υπηρεσίας με τα έτη υπηρεσίας των εργαζομένων στην ξηρά, η καταβολή των εφάπαξ των ναυτεργατών και η παραμονή στο ΝΑΤ της ακίνητης περιουσίας του.

* Επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες

* Εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης για το θέμα της στέγασης των Υπηρεσιών του ΓΕΝΕ.

Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Ναυτικής Εκπαίδευσης.

* Άμεση υλοποίηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων και γενικότερα των πλοίων της Ακτοπλοΐας, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες στην εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών.

Συγκέντρωση ναυτεργατών στον Πειραιά στις 10:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη

Με κεντρικό σύνθημα, «με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά», συνδικάτα του Πειραιά που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν την Δευτέρα 1η Μάη στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, γειτονιά τη γειτονιά, στα χωριά, παντού! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους! Κλιμακώνουμε με απεργιακό αγώνα στην επίθεση κεφαλαίου και εργοδοσίας.

Τα συνδικάτα που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ έχουμε αναλάβει μεγάλες ευθύνες για την οργάνωση της εργατικής και λαϊκής αντίστασης, για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ιδιαίτερα εδώ στον Πειραιά όπου ο αρνητικός συσχετισμός στο Εργατικό Κέντρο με την πλειοψηφία των δυνάμεων ΕΠΑΣΚ (ΠΑΣΚΕ), ΕΔΑΣ (ΔΑΚΕ), Ενωτική Ριζοσπαστική Συνεργασία (ΜΕΤΑ), Ταξική Εργατική Συσπείρωση, το κρατούν σε αδράνεια. Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!».

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ   ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Δευτέρα 1η Μάη στις 06:00 το πρωί, πλατεία Καραϊσκάκη